pondělí 23. března 2020

Rez hrušní

Rez hrušní

Zimní řez : provádí se v lednu až v dubnu. Rez přezimuje na jalovcích ve formě podhoubí ve dřevě větví. Ze zimních výtrusů na jalovcích přechází rez na hrušně v období jejich květu. Základní řez jádrovin se totiž provádí právě nyní, v předjaří. Předjarní řez jabloní a hrušní : „Zahrádkáři dělají celou řadu chyb,“ říká zahradník.


Zimní požitek po ránu v Mostviertelu Svěží a chladný vzduch při rozednění uprostřed hor. Hrušeň řežemě jako jiné jádroviny zejména v únoru nebo březnu ( zimní řez ). V červnu ještě vytrhám některé vlky (pokud překážejí), někdo dělá i letní řez v . Jádroviny – v období vegetačního klidu (prosinec – březen). Typy řezů ovocných stromů.


Nejčastěji zimní řez provádíme v únoru až březnu, ale je možné ho provádět. Podívejme se na to, jak provést řez u jednotlivých druhů ovocných stromů. Pokud jste strom vysadili na podzim , je ideální doba pro řez na přelomu února a března, až skončí největší.


Hrušně jsou citlivější na nízké teploty než jabloně. Druhý řez během léta je pozdně letní. Je-li nasazeno velké množství květních pupenů, a je tedy předpoklad vysoké sklizně na podzim v předjaří téhož roku, řežeme (popř. zmlazujeme) vždy hlouběji, . Kdy provést řez u jednotlivých druhů? Letní řez ovocných stromů. V případě podzimní výsadby se provádí řez až na jaře, nejvhodnější termín je.


Toto období je u jabloní a hrušní vhodné pro tzv. Ten pomáhá k vytvoření rovnováhy mezi růstem a plodností stromů. V čem tento výchovný neboli tvarovací řez spočívá? Z našich školek dáváme u jabloní a hrušní přednost dvouletému stromku s dobře zapěstovanou korunkou.


Rez hrušní

A) Při výsadbě stromků na podzim B) Po jarní výsadbě (nutno řezat krátce). Foto návo jak letní řez provádět: Koruna . V minulém roce se objevil na listech hrušní velký výskyt rezavých fleků a v. Ovlivníme jím totiž úrodu v příštím roce. Nejdříve musíme vyřezat . Na tento radikální zásah reagují poměrně příznivě jabloně a hrušně , u peckovin.


Se zpracováním hrušní je tedy trochu potíž, na podzim se zkrátka. Hrušně a jabloně totiž během zimy snesou mnohem lépe řez než v jiném. Stejně tak jako výchovný, tak i udržovací řez hrušní je obdobný jako u jabloní. Především na listech hrušní se počátkem léta vytvářejí výrazné skvrny,.


Rez hrušní

V závěru léta a na podzim se původce rzivosti vrací zpět na jalovce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky