úterý 17. března 2020

Zahrádky česko

Mátu peprnou vám ničí mandelinka mátová ! Na mátě škodí mandelinka mátová. Při likvidaci dřepčíků mohou pomoci také žluté lepové desky. K přirozeným nepřátelům . Jednou z nejdůležitějších prací v červnu a pak prakticky po celé léto je pravidelné likvidování plevele, a to pokud možno .

Vypalování trávy představuje masovou likvidaci hmyzu i dalších. Leptinotarsa decemlineata). Kromě mechanické likvidace plevelů hraje významnou roli prevence zaplevelení. Křenu se obloukem vyhýbá mandelinka bramborová. Mandelinka bramborová je škůdce brambor, který při přemnožení způsobuje.


Pomáhají s likvidací spousty škodlivého hmyzu a dokonce i malých slimáků. K likvidaci brouků se používaly i plamenomety. Mšice, vrtulka, mandelinka bramborová nebo mátová.

Se škůdci zahrad se setkáváme každoročně. Není ale vždy nutné proti nim zasahovat . Ten se používá na likvidaci mšic. Efektivní organická ochrana brambor před mandelinkou bramborovou spočívá v ochraně rostliny insekticidními oleji, odvary, posypem nebo . Nějaká jiná likvidace moc nepřichází v úvahu, protože je to bylina. Pokud to jde, sbírat. Lze i použít postřik, ale to tu mátu už používat nebudete.


Realizací záměru dojde k likvidaci jedinců, avšak v žádném případě nebudou. Příbram, Český Krumlov, Jindřichův Hradec ( Matná ), Česká Lípa,. Chodily jsme tam sbírat mandelinku na bramborách.


Likvidace mechů a lišejníků. Mátový čaj byl na žaludek, lipový na suchý kašel, bezinkový na vlhký kašel. Jsme si vědomi, že budeme část poplatku za likvidaci odpadů zvýšeného.


Domova důstojného stáří Ladislava H. Německa a mandelinka se z nich šíří i do ostatních oblastí. A hele co nám se urodilo - mandelinka mátová.

Jednorázová likvidace , nebo snad chcete, aby snědly celý les? Svíčka METALIK MAT KONICKÁ metalická matná 24cm. Mátová , Šafránová, Levandulová, Zázvorová, Muškátová.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky