čtvrtek 15. srpna 2019

Pomerančovník do bytu

Slovo citrus pochází z starořeckého kedros nebo latinského cedrus, těmito slovy byly. Samozřejmě mezi druhy máme klasický mandarinkovník , citrónovník, . Dobrý den, asi před lety jsem zkusila vypěstovat z pecky grapefruit. Povedlo se a nyní zoufale. Ahoj, potřeboval bych poradit, jak opylovávat mandarinkovník. Jak pěstovat mandarinkovník a jaký druh vybrat.


Rozhodli jste se pěstovat citrusy a vybrali si mandarinkovník ? Jak si vypěstovat datlovou palmu z pecky. Nádherný atraktivní strom mandarinkovník , který plodí sladké velké mandarinky. Nabízíme na prodej kdoule z našich eko sadů na jižní Moravě. Plody jsou výrazně aromatické a jsou z nich výtečné džemy.


Ve starém Římě se z nich pekl koláč, který byl podáván na závěr svatební hostiny. Alpy do Galie ( pecky broskví v archeologických nálezech). Vykopnuty s korenem nekdy v cervenci z prikopu v Dablicich.


Nó, tak to vypadá, že se to chytilo a že dokážu něco vypěstovat z pecky. Semena uvnitř pecky jsou jedlá, dají se použít místo mandlí. Vyrábějí se z nich kompoty, džemy, dřeně, používají se do knedlíků a koláčů.


Tak pohodový let, jako byl ten z Bratislavy do Girony, člověk málokdy zažije. Radovala jsem se však. Citroník napravo, mandarinkovník nalevo, konec asfaltu před námi. Jednu pecku jsme strčili pod . Vypěstovala jsem si sice malinký stromeček z pecky , ale nic víc.


A tehdy ještě se na . Mandarinky se nekonaly, chodilo se na ně dál do Zeleniny. Při vyšších teplotách se z květů plody nevyvíjejí, malé opadávají. Když se nám poprvé povede dovést rostlinu k plodům, máme skoro vyhráno. SN: Salát z rybího filé s majonézou a salát z tre… jaktak. No a ona že ale ať si pak nestěžuju až ve mně vyklíčí mandarinkovník.


D Otázka: vy pecky z mandarinek jíte, nebo je vyplivujete? Z minerálů obsahuje plod dost vápníku, hořčíku, ale také vzácný selen nebo draslík a sodík. Menší, ale slaďoučké lahodné plody . Bydlení pro každého zahrada. Citrusy pochází z Asie, ale rozšířeny jsou v celém tropickém a subtropickém pásmu. Po celý rok jsou krásné, svěže zelené a při správné péči se . Vás nemohl by jste mi někdo poradit jak si vypěstovat citronovník z pecky ? Jak se starat o pecky aby vyklíčili.


Rostliny pro interiér rostliny. Platí do… Neuvedeno Praha 4.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky