pondělí 26. srpna 2019

Chryzantémy a mráz

Chryzantémy a mráz

Drobné odrůdy chryzantém jsou ideální pro pěstování v nádobách,. Chryzantémy velkokvěté, pěstování, mráz , stanoviště. Velkokvěté chryzantémy patří mezi nejkrásnější květiny používané ke květinovým vazbám. Hledáte-li vhodnou sestavu trvalek pro svoji zahradu s cílem, aby byla . Veľkokveté chryzantémy mráz poškodí, už ak sa teplota pohybuje okolo stupňov Celzia, drobnokveté vydržia aj teploty -až -stupňov . Najväčším nepriateľom chryzantém je mráz , ktorý môže kvety poškodiť.


Ráda bych se zeptala, jestli je v našich klimatických podmínkách možné pěstovat chryzantémy celoročně venku? Potom, čo sa vašich rastlín dotkol prvý mráz , odrežte ich až k zemi a doprajte im ľahký vzdušný mulč zo stálezelených vetvičiek . Mnohé chryzantémy sú chúlostivé na mráz , a ak ich pestujeme v záhone, je dobré im na zimu zabezpečiť ochranu. Zvyknú sa pred mrazmi . Vytrvalé chryzantémy prozáří svými květy zahradu až do počátku mrazů a. Na rozdíl od chryzantém s drobnějšími květy, které rostou běžně v zahradách, hrnkované kateřinky mráz nesnášejí.


Proto je musíte včas zazimovat. K přezimování proto potřebují bezmrazý . Rostliny zabalte do netkané textilie. Pozor, chryzantémy zakoupené na podzim přezimujte v chladu, ale mimo mráz. Na zahradě by nestihly . Listopadka je přiléhavá přezdívka pro chryzantémy , které rozkvétají od.


Chryzantémy a mráz

Listopadky, jak se také chryzantémám říká, totiž kvetou od srpna až do zimy. Výhodou je, že je seženete nejen ve specializovaných obchodech . Neváhejte a listopadky si za svá okna . Neublíži im chla dokonca ani prvý mráz. Není divu, vždyť tradice jejich pěstování je tam velmi . Garden chrysanthemums (Mums), fall asters and frosts. Půda hlinitopísčitá, propustná . Je dobré vybrat rostliny, které budou vypadat stále pěkně a mráz nám je nespálí.


Najvhodnejšie sú teda mrazuvzdorné. Každé podzim vykopat nízké kvetoucí keře chryzantém , dokud se jich nedotkne mráz. Kvetení pokračuje na okenním parapetu několik týdnů. Kytici dále doplňují ještě květy růží, chryzantém , alstromérií a hypericum.


S prvními intenzivními mrazy ztratí krásné květiny a zůstanou jen listy. Některé můžete vysadit na . Takovouto péči ocení chryzantémy bohatým kvetením – rané odrůdy . Její květy mají rozmanité barvy a jsou dokonce léčivé. Pěstitelům mráz spálil rajčata, papriky, jahody, chryzantémy i víno. Pranostika o studených bratrech, co přinesou chladna, jak se patří, se tedy .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky