pondělí 12. srpna 2019

Plantae hradec králové

Já mám filiferu, a klíčení bez problémů, už když jsem máčel semínka, tak po týdnu se objevili klíčky. Washingtonia filifera Palmy Washingtonia filifera dvojené. Některé druhy palem lze za určitých podmínek pěstovat jako pokojovou rostlinu,. Prohlédněte si seznam nejběžnějších druhů palem, které se často pěstují ,. V létě jí prospívá letnění na zahradě.


Starší, odumřelé listy přiléhají ke kmeni a tvoří tak jeho ochranu.

V Německu a Rakousku pěstují nadšenci tuto palmu tak, že jí vytvoří izolační stan, který při . Palmera washingtonia robusta. Dendrobium sanook pěstování. Netkané textilie a jejich využití při pěstování rostlin. Dá se pěstovat pod širým nebem kupříkladu v Anglii, nebo dokonce v jižním Rakousku. WASHINGTONIA ROBUSTA (-4C).


POPIS: Ide o veľmi nenáročný a mohutný druh palmy, pôvodom zo západnej časti USA. Vďaka rýchlemu rastu, veľkej . Nelze pěstovat na tmavých místech.

Zálivku v létě zajistíme vydatnou, v zimě, při nízkých teplotách stačí zalít jednou měsíčně. Dobře snáší suchý vzduch. Nejdříve obal semene narušíme pilníkem či nožem. Pěstování palem je možné během celého roku. Pochází z Mexika, má velmi úzký kmen a její koruna je . Nejlepším místem pro pěstování palem v bytech je světlé místo, které ale není vystaveno přímému slunečnímu záření.


Nároky na intenzitu světla . Semena dostanete běžně v prodeji a oba druhy se často pěstují , ale. Množení se provádí semeny, jež klíčí zhruba měsíce. S pěstováním venku u nás zatím nejsou zkušenosti. Přesto jde o nádhernou . Nenáročná a zároveň jedna z nejkrásnějších palem.


Větší rostliny spolehlivě snesou v květináči cca do –°C. Je nenáročná na pěstování a velmi . Mnohé palmy lze úspěšně pěstovat jako pokojové rostliny. Návod na správné pěstování palem naleznete zde.


Přibližný rozsah pěstování mexických fanoušků Palms v USA s malou nebo žádnou zimní ochranu. Speciální substrát pro výsev a množení- substrát pro pěstování ze semen- g.

Pěstujeme palmy ze semen (Zdroj: Depositphotos).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky