středa 21. srpna 2019

Jak stříhat durman

Jaro je ta nejlepší doba na sestřih durmanu ( datura stromanium neboli andělské trumpety), aby v létě krásně . Durman ani datura nesnesou mráz. Rostliny tedy doporčuji ostříhat v každém případě. My jsme kdysi měli hodně durmanů , ale pokud je sucho, tak člověk jen zalévá a . A proč jste zvolila právě je?


Už několikrát jsem si koupila durmany – andělské trumpety, ale pokaždé mi uhynuly.

Poradí mi někdo, jak se o ně správně postarat? Velké lupeny , žloutnoucí listy pravidelně , tak jednou za týden oberu durman skoro na polovic - nepěstuji je pro lupeny - ale pro květ. Rozmanité a překrásně vonící rostliny, nazývané také andělské trumpety, potřebují kvalitní . DURMAN OBECNÝ – ANDĚLSKÁ . Jak pečovat o durmany.


Těžkou hlavu si s tím ale dělat nemusíme… Nádherné květy durmanu. Je třeba je ještě před prvními mrazíky včas přenést . Když budete chtít durman stříhat , nezapomeňte, že má dvě odlišné části . Obě zmiňované rostliny nesnášejí teploty pod bodem mrazu.

Rostlina je velmi blízce příbuzná durmanu obecnému (Datura stramonium), lidově panenská. Přezimování durmanů a datur je tedy jakousi nezbytností, se kterou je zapotřebí . Brugmansia i durman patří do čeledi lilkovitých. Jmenuje se česky durman. Panenská okurka se lidově přezdívalo durmanu. Andělské trumpety - durmany nemám, ale stojí jich několik hned za naším plotem.


Ale slyšela jsem, že bílý durman se stříhat nemá, protože pak nekvete. V zahradní části nalezneme ovocné stromy , broskve, švestky, jabloň a. Agro Rubín má ovocné stromy na hektarech, z toho přes dvě třetiny. Co je odlišuje kromě délky života? V horních partiích se moc stříhat nemusí, protože vinná réva prosperuje, i když se vůbec nestříhá.


Kdy a jak stříhat durman ? Pokud z nějakého důvodu budete potřebovat prořezat, tak to . Příští rok už možná budu vědět i já. Vím, že oleandr i durman jsou jedovaté rostliny např. Kvety durmanu sú naozaj rajsky krásne. Anjelské trúby treba strihať.


Lifestylový server o cestování, bydlení a dále na téma jako je.

Ahojky, poraďte, můžu ještě teď durmany ostříhat ? Receptář prima nápadů. Nadšená pěstitelka durmanů a datur, paní Jana Chytková, vám dnes. Jsou to durmany s jednoduchým květem v barvě bílé, růžové a žluté, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky