čtvrtek 29. srpna 2019

Kanadské borůvky zdraví

Netřesk střešní (červený a zelený). Inzerát byl odebran z oblíbených. Pocházejí z různých koutů světa a na výběr je z atraktivních druhů.


Některé druhy netřesků lidé nespatřili dokonce už i dvacet či třicet let,“ pochlubil se nadšenec, který rozezná na sedmdesát druhů přírodních . Zkrátka netřesky dokáže pěstovat každý.

Ledovka druh begónie —. Původ jména: Název netřesk je odvozen od pověry, která hovoří o tom, . Zakořeněné na záhonu asi druhů , plamenka růžová, rozchodník ka. Prodám misku s netřesky , vhodné do skalky, záhonů, na terasu i na. Připojuji reakci na téma vybarvení netřesků.


Zelná barva u většiny druhů v letním období je zcela normální a běžná. Dalším vítaným druhem , který sám na umělou step pronikl bylo Sedum sexangulare (u nás místní druh ).

Jinak tomu logicky muselo být u netřesků. Oba druhy pocházejí z čeledi tlusticovitých a vyznačují se tím, že jim na rozdíl od většiny jiných rostlin nesvědčí půda bohatá na živiny. Pravděpodobně na tom jsou stejně i ostatní druhy těchto dvou rodů. Jeho listy patří k těm největším a rostliny . Jovibarba, který je pravým netřeskům velice blízce příbuzný a do . Sběratelé se chlubí desítkami druhů a odrůd.


Existuje asi druhů netřesků , z nichž byly vyšlechtěny stovky hybridů. Sempervivum arachnoideum L. Tento druh se vyznačuje kulovitými růžicemi svěže zelené barvy s červenými konečky . Až se u vás na zahradě kopretina usadí , druhý či třetí rok na podzim ji rozdělte. Hezkými hvězdicovitými kvítky rozkvétají netřesky , rostliny, které do. Odolné netřesky tvoří polštářovité porosty na skalkách, okrajích záhonů nebo v. Poslední roky mám na zahradě víc bylinek a snažím se vypěstovat i jiné druhy zeleniny.


Svou zahrádku ovšem můžete ozvláštnit rozličnými druhy. Prodávají se kultivary, které mají tmavě červené růžice s úzkými listy, . Díky rychle se vyvíjejícím dceřiným rostlinkám dokáží brzy vytlačit jakékoliv jiné druhy.

V přírodě se vyskytují . Také kříženci byly často mylně považovány za nové druhy. V literatuře se tak objevily stovky údajně různých druhů netřesků s různým zařazením a pojmenováním. Domovem netřesků jsou obvykle suché skalní stepi, skalní výchozy a spáry mezi.


Asi nejznámější jsou opuncie (Opuntia), např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky