pondělí 18. února 2019

Pomelo sezona

Jedná se o svilušky , tedy malé osminohé roztoče, kteří dokážou. Pak už je stačí jen odchytit a nasadit do pěstírny, skleníku či na zahradu. Skvrnité svilušky jsou pak nejběžnějším parazitem, napadajícím zahrady, skleníky a . Jak ji poznat a jak rostliny chránit? V případě svilušek však zůstává nejlepším řešením biologický postřik .

Svilušky , kterým se říká . Dospělé svilušky jsou . Se sviluškami se nejčastěji setkáme ve vytápěných sklenících , kde se vyskytují celoročně. Ve volné přírodě nebývá výskyt . Preventivní opatření mohou výskyt svilušek. V závislosti na druhu rostliny a její reakci na sání svilušek mohou zasychající listy získávat i bronzovité zabarvení. Na napadených listech .

Každý rok mívám ve skleníku svilušky na okurkách. Nevím jak se jich nejšetrněji a pokud možno bez chemie zbavit. Dravý roztoč proti sviluškám do skleníků , fóliovníků, zimních zahrad a interiérů. Rostliny poškozují sáním na listech, které charakteristicky ztrácí barvu a zavadají. Velmi častý škůdce ve sklenících a zimních zahradách.


Ve skleníku mšice, třásněnky, molice, svilušky , plíseň okurková, vadnutí okurek. Příznaky silného napadení listu okurky sviluškou. Do skleniku idelani, serezou vsechno,i msice. Druhou možností jak zasáhnout proti sviluškám je nasazení biologické ochrany ve sklenících.


Proti svilušce můžeme aplikovat dravého roztoče . Zelenina a okrasné rostliny pěstované ve sklenících , foliovnících nebo zimních zahradách. Jsou jimi nejčastěji molice skleníková, mšice, svilušky , třásněnky. Použít je můžeme v bytech i ve sklenících. Tetranychus urticae) – napadá okurky nejčastěji za suchého a horkého počasí.


Působí především na molice, mšice nebo třeba svilušky. Dýmovnice nemá za úkol škůdce usmrtit, ale vyhnat je ze všech koutů skleníku či .

Třásněnka Frankliniella occidentalis a sviluška. Nanejvýš nepříjemným savým škůdcem jsou drobní roztoči — svilušky. Jejich zákeřnost spočívá v tom, že se velmi obtížně odhalí pouhým okem, a tak kaktusář.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky