čtvrtek 14. února 2019

Bambus pěstování ve vodě

Jste alergičtí na plísně, které se drží v hlíně pokojových květin? Pokud pozorujeme změny jako žloutnutí nebo zpomalený růst, rostliny přesadíme. Zelkova má ráda světlo, pokud je dlouho ve tmě, tak začnou žloutnout lístečky. Oblibený druh palmy má vysoký stonek připomínající bambus , ze kterého vyrůstají prohnuté.


Teplota: pokojová teplota. Při nízké vzdušné vlhkosti asparágus žloutne a listy opadávají.

Pokojový bambus (Pogonatherum paniceum) Pokojový bambus si získal velkou oblibu. Víte jak pěstovat bambus ? Bambus je vlastně tráva se schopností dřevnatět. Upozornění: žloutnutí listů bambusů během zimy je zcela normální. Jak se starat o pokojové rostliny. Pochází z Číny a Austrálie.


Roste spíše v podobě keře o výšce - 40cm. Na tenkých stéblech vyrůstají střídavě .

Jsou jimi například i oblíbené pokojové rostliny dračince (Dracaena). Kultivar ´ Lucky Bamboo´, přezdívaný šťastný bambus lze pěstovat ve váze. Spodní listy dracén časem žloutnou a opadávají. Maranta je velmi krásná pokojová rostlina s neobvyklými listy. A pěstitelé květin jsou velmi naštvaní, když vidí, jak tyto listy najednou začnou žloutnout.


Přečtěte si také: Jakou péči potřebuje exotický bambus v místnosti? Kaktusy, jako každá pokojová rostlina vyžadují potřebnou péči. Pokud nemá rostlina dostatečnou zálivku, listy odspodu žloutnou nebo se na nich objevují skvrny.


Někdo tvrdí, že ať dělá, co dělá, bambus mu žloutne a hyne, jiní . Ale pozor, při přehnojené (velká dávka najednou) může bambus žloutnout nebo. Podobné žloutnutí listů způsobí přílišná zálivka - rostlina nemůže přijímat. Můžete ji ale pěstovat stejně jako běžné pokojové rostliny. Okrasný chřest neboli asparágus připomíná na první pohled bambus či kapradí. Pěstuji bambusy u Berouna 350m.


Berounky který je tvořen zvětralým vápencem na kterém je 15cm ornice celé je . Poradíme, kterým se tam bude. Latinsky Pogonantherum paniceum je půvabná, trávovitá a keřovitá interiérovka, která dorůstá výšky až m. Jejich květy vypadají.

Připravte pokojovky na dovolenou: Ibišek moc vody nesnese, bambus bez ní nevydrží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky