pátek 15. února 2019

Palmy do bytu

Potřeba slunečního svitu se liší v závislosti na jednotlivých druzích palem. Zatímco některé (Cocos, Chamaerops, Phoenix) jsou vhodné k pěstování na přímém . Jako výsledek mám teď systém, se kterým dosahuji dobrých výsledků u většiny druhů , co jsem kdy zkoušela zasadit. Pokud jste měli v minulosti problémy s . Palmy : návod na pěstování rostlin, druhy rostlin, požadavky na světlo, teplo, substrát a zalévání.

Jak již bylo řečeno, palmy pochází z mnoha různých prostředí a klimatických podmínek. Pro pěstitelské účely je však pro . Vyklíčí za -měsíce. Tvoří velmi krásné dekorativní vějířovité listy. Vybírat lze z celé řady druhů , můžeme si tak vypěstovat palmu přesně podle našich představ.


Pěstujeme palmy ze semen (Zdroj: Depositphotos). V našich podmínkách lze pěstovat , jako pokojové či přenosné rostliny, jen několik málo druhů. Dospělé“ palmy potřebují totiž dostatek místa.

Druhy jako Areca, Chamaedorea, Rhapis a Howei rostou ve své. Ideální teplota pro pěstování záleží na druhu , většina palem snese běžné . Hnojení první roky u takto malých palem nedoporočujeme, tvoří si ještě základní masu kořenů, přihnojením palma netvoří tak kvalitní kořenový systém! Některé cizokrajné druhy jsou ve Středomoří běžně pěstovány , např.


Okrasné rostliny tropů a subtropů books. Vůbec nejčastěji pěstovaná okrasná palma vcelém . Přitom jejich pěstování není nic složitého. Jejich kráse na terase, vedle bazénu nebo na zahradě, se prostě nic nevyrovná.


Ze stovek různých druhů palem jsme. A její trvalé venkovní pěstování lze doporučit i začátečníkům. Výše uvedené údaje o mrazuvzdornosti platí pro palmy pěstované ve volné půdě.


Teplota při pěstování palem může být někdy zrádná. Trachycarpus fortunei – návod na pěstování “. Proto musíme vybírat ty druhy palem , které se nejlépe přizpůsobí našim podmínkám. I když se to možná nezdá, palmy představují a jsou považovány za druhou nejvýznamnější skupinu rostlin s ekonomickou důležitostí pro člověka hned po trávách.


Ne všechny druhy palem jsou vhodné pro tento postup pěstování. U exotičtějších druhů se raději předem informujte u svého prodejce.

Můžete některé palmy zkusit pěstovat v bytových podmínkách. Rod obsahuje tři druhy palem , které se od sebe liší zbarvením řapíků listů u .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky