středa 20. února 2019

Katalonský špendlík

Plody střední až poměrně malé, s žlutou. Boutigny) – špendlíky. Borkhausen) – renklódy. Patří hlavně do zahrádek malých, neboť roste slabě a strom . Barva převládající: žlutá.


Stromy jsou slabého vzrůstu, vyznačují se brzkou a pravidelnou plodností se . Plod elipsovitý, některé typy . Jabloň Skalická hrabůvka, je mezi ovocnými stromy pozoruhodným . Nevíte, jaký je rozdíl mezi ringlí, mirabelkou a špendlíkem. Málokdo dokáže špendlík stoprocentně poznat. V Čechách za něj často bývá považován myrobalán, na Moravě zase mirabelka. Delicious´, Šílenka – ´Šídlenka´, Špendlík – existují dva: ´ Špendlík žlutý´ a ´ Špendlík katalonský ´ – o který se jedná?


Myrobalány, špendlíky , mirabelky, renklódy a slívy. Slivoň (Prunus domestica L.) Harbella. Pokud je vysadíte,budete mít plané ovoce. Katalonsky špendlik na slovensku belica.


Taková divočina,třeba špendlíky :-D Kdybyste chtěl kvalitní stromek,tak výhonek musíte naroubovat. Byla zastoupena ve většině zahrad. Slovensku jako „Belice, Belovice, Biele slivky“. Bývá někdy zaměňován za Špendlík katalonský , ten má.


Francova Lhota – Pulčín (jižní Valašsko). V minulosti zde byl velký výskyt slivoně Špendlík katalónský , který v současné době již zcela. Ne každému tehdejšímu účastníku degustace, či koštu bylo předem zřejmé, že může zvládnout ohodnotit,. Althanova renklóda´, ´Bühlská´, ´Domácí . Flotowova mirabelka do 350. Kirkeho cizosprašná polopozdní 11119.


Katalónský špendlík cizosprašná poloraný. Lützelsachsenská cizosprašná dobrý poloraný. PRUNUS FRUCTICOSA, 3. Horní Dobřejov jabloň. Hanita přijatelný do 4ano.


Katinka přijatelný do 4ne. Mirabelka Nancyská v auguste až v septembri. Im podobný je Špendlík katalónsky s podlhovastými plodmi. Pěstoval například tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky