pondělí 21. ledna 2019

Vadnutí jahodníku

Příčinou vadnutí a zasychání je poškození kořenů, které postupuje od krčku rostliny směrem dolů. Choroba také napadá řapíky a květní či plodové stopky. Vadnutí a odumírání rostlin podporuje následné teplé a sušší počasí. Strawberry mild yellow edge virus.


Další české názvy: fytoftorová hniloba rhizomů a plodů jahodníku.

Nejmladší listy se zbarvují šedozeleně a často náhle vadnou. Prohlašuji, že jsem závěrečnou práci na téma Choroby jahodníku velkoplodého a mož-. Krčková hniloba jahodníku.


Verticiliové vadnutí jahodníku. Jedná se o půdní houbu, která napadá především krček rostliny. Rostliny náhle vadnou a zasychají, poté hynou. Poupata vadnou , opadají.

Napadené listy a plody jahodníku musíme sbírat. Také můžeme rostliny po sklizni ošetřit fungicidním . Skvrnitosti listů jahodníku – jedná se o dvě choroby: skvrnitost bílou a. Jsou-li rostliny zakrslé a za suchého počasí vadnou jsou napadeny . Dvě nejzávažnější choroby jahodníků se nazývají Phytophthora cactorum. Při napadení nejprve vadnou nejstarší listy, mladší postupně krní, . Listy jahodníků mi začaly zničehonic vadnout , i když rostliny pravidelně. Plíseň napadá listy, letorosty, květy, nezralé i zralé plody.


Na listech se objevují velké šedohnědé ohraničené skvrny. Popis a kódování růstových fází jahodníku podle decimální stupnice (BBCH). Plodem jahodníku je souplodí nažek na šťavnatém zdužnatělém květním lůžku,. Vajíčka kladou po jednom do květních poupat jahodníků a nakusují květní stopky.


Dochází k náhlému vadnutí a zasychání starších a postupně i mladších listů. Mám pocit, že s pěstováním jahod jsou čím dál větší potíže. Starší listy jsou často zbarveny červeně.


Jahodník , je ohroženy řadou škodlivých organismů, které si můžeme sadbou.

Fytoftorová hniloba kořene jahodníku. Po vykladení vajíčka samička nakouše stopku poupěte, které pak vadne a po . Bakalářská práce je zaměřena na testování jednotlivých odrůd jahodníku registrovaných v. Existuje pěkná řádka virových onemocnění jahodníku , z nichž.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky