úterý 22. ledna 2019

Jak na svilušky ve skleníku

Pěstování ve skleníku. Potřeboval bych radu, jak likvidovat svilušky na paprikách. Vím, že sviluška nesnáší vlhko, ale papriky rovněž ne. Jak ji poznat a jak rostliny chránit? Zvolit můžete přípravky .

Ošetřovat je třeba již při prvním výskytu škůdců. Vzhledem k biologii svilušek a . Mohou se usídlit nejen na vaší zahradě, ale i na balkoně nebo ve skleníku a dokonce i doma, kde devastují pokojové rostliny. Zelenina a okrasné rostliny, pěstované ve sklenících , mohou být napadány mnoha druhy škůdců. Nejčastěji se jedná o molice, mšice, svilušky.


Ve sklenících nebo v bytech je vývoj často nepřetržitý. Ve velkých pěstebních sklenících jsou totiž svilušky , ale i jiní škůdci velmi rozšíření a málokdy bývají rostliny dostatečně ošetřeny. Preventivní opatření mohou výskyt svilušek výrazně snížit.

V závislosti na druhu rostliny a její reakci na sání svilušek mohou zasychající listy získávat i bronzovité zabarvení. Na napadených listech . Každý rok mívám ve skleníku svilušky na okurkách. Nevím jak se jich nejšetrněji a pokud možno bez chemie zbavit. Dravý roztoč proti sviluškám do skleníků , fóliovníků, zimních zahrad a interiérů. Rostliny poškozují sáním na listech, které charakteristicky ztrácí barvu a zavadají.


Velmi častý škůdce ve sklenících a zimních zahradách. Sviluškám svědčí teplo . Příznaky silného napadení listu okurky sviluškou. Do skleniku idelani, serezou vsechno,i msice.


Druhou možností jak zasáhnout proti sviluškám je nasazení biologické ochrany ve sklenících. Proti svilušce můžeme aplikovat dravého roztoče . Jsou jimi nejčastěji molice skleníková, mšice, svilušky , třásněnky. Použít je můžeme v bytech i ve sklenících.


Tetranychus urticae) – napadá okurky nejčastěji za suchého a horkého počasí. Dospělé svilušky jsou .

Působí především na molice, mšice nebo třeba svilušky. Dýmovnice nemá za úkol škůdce usmrtit, ale vyhnat je ze všech koutů skleníku či . Třásněnka Frankliniella occidentalis a sviluška. Nanejvýš nepříjemným savým škůdcem jsou drobní roztoči — svilušky.


Jejich zákeřnost spočívá v tom, že se velmi obtížně odhalí pouhým okem, a tak kaktusář.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky