středa 23. ledna 2019

Je šplhavnice jedovatá

Bohužel, pokud by ji váš milý psí společník okousal, bude mu nějakou dobu špatně od žaludku. Jak název napovídá, její . Jenže některé z pokojových rostlin, které máme téměř všichni doma, jsou bohužel i jedovaté. Pokud tedy máte v domácnosti malé děti nebo . Velká část jedovatých rostlin se vyskytuje v čeledích áronovité, lilkovité,. Epipremnum, alergeny dráždící sliznice i pokožku. Mít doma rostliny je fajn, ale je potřeba vědět, zdali nejsou jedovaté.


Potos, šplhavnice aneb Ďáblův břečťan. To, co vám tam o šplhavnici nejspíš neřeknou, že je jedovatá. Naštěstí ne moc, ale náhodné otravy dětí mladších pěti let se udály.


Kala – jed v každé kapce vody. Listy, květy a hlízy kaly jsou pro lidi a zvířata jedovaté. Při jejich požití mohou toxiny způsobit vážné následky. Mladé formy šplhavnice zlaté s panašovanými listy se pěstují jako pokojové rostliny, často pod názvem potos nebo scindapsus. Tchýnin jazyk má přes svou jedovatost obrovské plus – patří k těm nejlepším čističům vzduchu.


Oblíbených pokojovek, jako jsou šplhavnice , filodendron, zamiokulkas, tchynin jazyk, monstery, dracény nebo fíkusy, se tedy opravdu vzdávat nemusíte. Philodendron) Jsou jedovatí. Když je bohužel nemůžou psi a. Filodendrony čítají velké . Na každou kočku může jedovatá rostlina působit trochu jinak a ne vždy se musí dostavit všechny symptomy.


Jaké mají účinky venkovní i pokojové rostliny jedovaté. Podráždění tlamy, slinění, zv. Břečťan popínavý ‎: ‎Zvracení, bolest, slinění, pr. Lopatkovec ‎: ‎Slinění, škrábání tlamy, podráždění.


Seznam jedovatých rostlin a květin pro psy - Psí úsměv psiusmev. Pro přehlednost jsme seznam jedovatých rostlin pro psy rozdělily na jedovaté a velmi jedovaté. Nebereme v potaz jednotlivá psí plemena ani . Seznam neobsahuje naprosto všechny pro ně jedovaté rostliny. Jestli je to scindapsus je jedovatý. Scindapsus nebo šplhavnice.


Při péči je ale potřeba být ostražitý, protože je rostlina jedovatá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky