pondělí 12. listopadu 2018

Cereal soup

Cereal soup

Plíseň šedá na jahodách STOP. Jak na jaře jahodníky ošetřit, okopat, pohnojit a ochránit před škůdci? O jahodách se hovoří jako o královském ovoci, podobně jako mají rajská . Receptáře prima nápadů : škůdci okrasných květin - vysoušení vlhkých prostor - jahody v truhlících - velký test odšťavňovačů . Abamectin, účinná látka přípravku Vertimec 1. EC, hubí svilušky , vrtalky, třásněnky včetně třásněnky západní.


Cereal soup

Podle jiného věrohodného zdroje však byly počátky velkoplodých jahod poněkud jiné. Základem dnes pěstovaných velkoplodých odrůd jahod se stala odrůda. V biologické ochraně proti svilušce chmelové se tento dravý roztoč využívá již od. Od své kořisti – svilušky je dospělec Phytoseiulus rozpoznatelný svým . Kromě chmelu napadá i fazole, rajčata, jahody , a kdo ví, co ještě. V případě vzniku plodů, jsou plody zakrslé, tvrdé, zelené a nejsou schopny dozrávat.


Mezi hlavní škůdce jahodníku patří: roztočík jahodníkový, sviluška chmelová, třásněnky a květopas jahodníkový. Zbrzděný růst, snížená plodnost a předčasné odumírání jahodníků. V příštím roce slabá násada květů. Přezimující samičky jsou oranžové, . Slovenský název ‎: ‎Roztočec chmeľový Anglický název ‎: ‎Glasshouse spider mite, Two.


Cereal soup

Latinský název ‎: ‎Tetranychus urticae (Koch.). Hobby › Zahrada hobby. S teplým počasím se začnou množit nepříjemné mšice, molice a svilušky , které tak rády vysávají z rostlin sílu.


Je třeba proti nim rázně zakročit. Jahody rostou asi na většině českých zahrádek, ale bohužel občas tam s nimi přebývají i škůdci a choroby. Mospilan, Chess, Plenum. Ve většině případů je nutné postřik provést opakovaně.


Cereal soup

Svilušky na zelenině a okrasných rostlinách. Chcete si pochutnat na výborných jahodách z vlastní zahrady? Používají se tedy například akaricidy (prostředky proti sviluškám ), . Trápí vás svilušky , vrtalky, třásenky a jiná havěť na rajčatech, paprikách nebo jahodách ? Vyzkoušejte Vertimec! Tento druh molice nepotřebuje k přezimování pokojovou teplotu a většinou přečkává na jahodníku, mléčích nebo na přezimujících druzích brukvovitých.


Jarní postřik proti mšicím a sviluškám k ošetření jabloní, rybízu, maliníku a jahod ve. Na jahodách nezpůsobují žádné přímé škody, mohou však přenášet virózy. Jakmile listy jahodníků začnou chytat stříbrný nádech a plody se budou deformovat, máte co dělat se sviluškou.


Roztoči škodí zelenině, roztočíci jahodoví ničí naše jahody , další.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky