čtvrtek 15. listopadu 2018

Pavučinky na okurkách

Sviluška na okurkách - babská rada? Pavučinky nebo plíseň? Tak vypadá napadení rostlin.


Patří mezi pavoukovce, kteří sají na rostlinách, především na spodní straně listů, kde si vytvářejí jemné pavučinky. Napadají velmi široké .

Zvláště u rychlených okurek ve skleníku se na listech může objevit bílý povlak. Především ve skleníku může způsobit velké škody na okurkách. Chorob a škůdců, které škodí na okurkách je celá řada. Proto se zaměříme na ty, které škodí nejčastěji a jak proti nim efektivně postupovat. Zkontrolujte si pokojové i přezimující květiny, protože to všechno na nich můžete objevit.


A jak se proti škůdcům na okurkách nejlépe chránit? Zdržují se převážně na spodní straně listů, kde kladou vajíčka a předou pavučinky. Název nás však nesmí zmást - sviluška chmelová je schopna napadat velkou řádku rostlin, ze zelenin se nejčastěji vyskytuje na okurkách , .

Za vhodných podmínek se vývoj jedné generace dovrší za i méně dní. Co dělat, když se na okurkách vyskytují šedé podélné pruhy a drobné trhlinky? Tento problém se jmenuje korkovatění a mají ho na svědomí . Na venkovní rostliny si vyrobte cibulový nebo heřmánkový odvar.


K přírodnímu ekologickému postřiku proti plísni bramborové na rajčatech můžeme. Proti plíseni na okurkách je možné preventivně aplikovat tzv. Ojedinělý výskyt těchto skvrn postupně narůstá, na spodní straně listů ( na rubu listu) se vytváří šedofialový porost plísně. Známí škůdci: molice, mšice a svilušky Molice, mšice, svilušky, škůdce,jak na.


V průběhu vegetace saje škůdce především na spodní straně listů. Mívám svilušky na okurkách a na lilku, nejlepší je na ně použít Vertimec. Molice – pochutnávají si na okrasných rostlinách, okurkách , rajčatech,.


To, jaká bude úroda, závisí zejména na počasí, ale také trochu na vaší,. Pohybují se pomalu a na spodní straně listů tvoří husté pavučinky a poškozují rostliny vysáváním buněk listových pletiv. Zbavit se jich můžeme pokropením . Pokud na listech uvidíme miniaturní pavučinky , tak to už je pokročilá fáze svilušek.


Při pohledu na spodní stranu listu můžeme vidět drobné tečky a jemnou pavučinku.

Se sviluškami se nejčastěji setkáme ve vytápěných sklenících . Počkám až se rozpustí a přeliju do zádového postřikovače na stromy. Da se modra skalice pouzit i na mech v travniku?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky