úterý 24. října 2017

Odrůdy hrušní samosprašné

Konference, Bohemica, Erika, Dicolor. Požadavky - vzhledem k pozdnímu zrání plodů je odrůda vhodná především pro teplé hrušňové polohy a výživné půdy s . Odrůdy hrušní samosprašné. Požadavky - odrůda je středně náročná, dobré výsledky dává ve všech polohách vhodných pro pěstování hrušní . Podzimní odrůdy hrušní vydrží na stromě poměrně dlouho. Následující seznam odrůd hrušek zahrnuje především odrůdy a variety hrušně obecné a hrušně plané, které jsou (nebo byly) pěstovány na území České . Získáte lahodné a chutné ovoce jen pár kroků od domu. Kdo by odolal máslovité chuti hrušně Dicolor či sladkým plodům odrůdy Amfora.


Cizosprašné dřeviny, ke kterým patří jabloně, hrušně , některé višně,. Všechny starší prodávané odrůdy jsou cizosprašné, ty samosprašné. Proto poradíme, jak hrušeň domácí pěstovat, jaké odrůdy si vybrat i jak bojovat se záludnou.


Nebo si musíme pořídit samosprašné odrůdy. Velký výběr odrů kvalitní stromky. Samosprašná hrušeň, s menšími plody vynikající kvality. Trpí rzí hrušňovou, ale méně něž evropské odrůdy hrušní. Hrušeň Bohemica je pozdně zimní odrůda s velkými atraktivními plody vhodná pro přím… podnož hrušeň Kavkazská.


Ostrožské Nové Vsi,. Hruška je plodem stromu zvaného hrušeň (Pyrus), který patří do čeledi růžovité. Vyskytují se i samosprašné odrůdy , u nichž můžeme často pozorovat . S výběrem odrůd Vám pomůže náš článek a tabulka - staré odrůdy hrušní.


Doporučené zboží, Název, A-Z, Název, Z-A, Cena, . Může jít o skutečnou samosprašnost , nebo o tzv. Růstem připomínají tyto stromy klasické evropské odrůdy hrušní , tomu je třeba. Proti škůdcům je dosti odolná Velmi oblíbená,výborná zimní odrůda. Odolnost: Střední Oblíbená velkoplodá odrůda letní hrušně vhodná pro přímý. Je částečně samosprašná , dobře ji však opyluje Williamsova, Nijisseiki a další.


Opylování: částečně samosprašná , doporučení opylovači jsou odrůdy. Existují však i druhy, které jsou samosprašné. Podnože pro hrušně : hrušňové pláně - naštěpované odrůdy velmi dobře zakořeňují a plodí od let po výsadbě. Conference je výborná a známá odrůda hrušní z konce devatenáctého století.


Pro dvojí tvar plodů a . Rozdělení evropských odrůd hrušní podle zralosti. Schinseiki - japonská odrůda z r. Dozrává koncem srpna až v září. Plody současných odrůd hrušně obecné jsou hruškovitého tvaru, ačkoliv.


Asijská hrušeň Nissejki je samosprašná podzimní odrůda s lahodnými a šťavnatými plody. Asijské hrušně patří mezi nejšťavnatější ovoce. Zimní odrůda s atraktivními plody. Prostokořenný stromek.


Dostupnost: DOSTUPNÉ - expedice BŘEZEN - DUBEN. Sklízí se v polovině září,vydrží asi tři měsíce. Patří k velmi úrodným,pravidelně plodícím odrůdám.


Plody kvalitní zimní odrůdy hrušně Nela dosahují konzumní zralosti v lednu až.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky