středa 18. října 2017

Boční markýza 4m

Karlátky na buchty nebo durancie na pálení. Manželka má ráda povidla , připravuje prvotřídní knedlíky s . Lhoty jen smutně poznamenal: U nás se nepálí, ze švestek děláme povidla. Borůvka černá, brusnice borůvka. Odrůdy, jahodník zahradní. Durancie – pálenka, povidla.


Pak nám tu ještě rostou doranče (dorancie, durancie ), ty na rozdíl od kadlátek nejdou od. Hodí se i pro přímý konzum, nebo i na povidla. Magnoliophyta nebylo, plody hojn. VYŘAZENÍ PRODUKTU ČESNEKOVÁ DURANCIE Z NAŠÍ NABÍDKY – EMERSFISH.


Je vhodná na sušení, povidla i pálení. Je rozšířená hlavně na východní Moravě. Ovoce je středně velké, kulovitě. Vhodná k pálení a na povidla. Prodám švestky na kvas :odrůda ,, DURANCIE , VENGERKA MOSCOW,žadný mix.


Boční markýza 4m

Velmi vysoký obsah cukru: . Slovo povidla nebo povidlí je v češtině doloženo od 14. Jste v Louce u Velké nad Veličkou a vaří se tady trnky neboli povidla. Chuť je výrazně sladká s mírně nahořklou mandlovou příchutí.


Ta povidla samozřejmě musí být švestková. Co jsou trnky, trnéčky, kadlátka, durancie nebo renklódy? V kategorii švestek . Ano, šlo z nich udělat kompoty či povidla , ale mnohem jednodušší a hospodárnější bylo. Stará odrůda, která se odedávna využívá právě pro pálení. Připravte recepty na švestkové koláče a povidla , vymyjte nádoby na.


Přátele modrého ovoce z Velké nad Veličkou navíc tvrdí, že durancie. Použití: povidla , výroba alkoholu (výborná pálenka), podnož pro slivoně a . Jejich sladké plody se používaly hlavně na povidla a na pálenku, ale i pro přímý konzum. Hledam spolupraci na prodej švestky na kvas: odrůda ,, DURANCIE , VENGERKA MOSCOW,vhodné jak napální i na povidla.


Hrnec na odpeckování švestek (sliv) na výrobu povid. Nejdůležitější je vařit povidla s dobře vyzrálých sladkých švestek. Plody: střední, kulovité až oválné, slupka je modravě.


Jojo - odrůda slivoně odolná vůči chorobě šárka, původem z Německa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky