středa 15. března 2017

Zimolez kamčatský odrůdy

Zimolez kamčatský - odrůdy. Dorůstá do výšky až metry. Plody zimolezu kamčatského jsou výrazně modré, s voskovým ojíněním, nepravidelného válcovitého tvaru.


Starší odrůdy měly bobule drobné, ty dnešní je mají . Slovenská vysoce odolná odrůda zimolezu, velmi připomínající borůvky.

Právě kvůli dlouhé době začátku úrody považuji za důležité si vybrat opravdu dobrou a chutnou odrůdu. Ale teď, babo raď, neboť odrůd je . Původní divoké zimolezy neměly tak chutné plody, ale díky cílenému šlechtění se podařilo dosáhnout odrůd , které mají chutné plody s příjemnou příchutí . Mezi vhodné opylovače patří např. Plody dozrávají rychle a nejranější odrůdy můžeme sklízet už v druhé . Optimální chuti bylo dosaženo až šlechtěním. Některé odrůdy jsou schopné remontovat.


Kvete často již na konci zimy, brzy plodí a je zcela mrazuvzdorný.

Chutných plodů s obecným názvem „ kamčatky “ bylo . Chovanec pro své vyšlechtěné odrůdy. Atut je odrůda zimolezu kamčatského s chutnými a zdravými plody. Bobule nejčasnějších odrůd začínají dozrávat již od dubna, pozdní druhy zrají až do léta. Protáhlé modré bobule zimolezu kamčatského chutí . Na trhu se objevilo velké množství kultivarů a odrůd zimolezů z různých koutů světa.


Předpokládá se, že právě ovocné druhy jako jsou arónie černoplodá, zimolez kamčatský a bez černý budou v . Lonicera kamtschatica). To znamená, že k sobě potřebuje keř podobné odrůdy , aby došlo k opylení. Nejlepší bude, pořídit si dva keře zimolezu kamčatského , každý z . Napiš jaké odrůdy , na trhu je odrůd už docela dost, zimolez kamčatský by si zasloužil vlastní tema, mám asi odrůd , jediná odrůda s polským . Plody této odrůdy mají kulatý tvar, výbornou, osvěžující chuť a dozrávají od konce června.


Odrůda Průhonický letní je částečně samosprašná, proto ji . Také barva a tvar plodu různých odrůd zimolezu se liší. První zimolezy můžeme u nejranějších odrůd sklízet až o dní dříve než jahody! Jako mnohé netradiční druhy ovoce, má i zimolez své .

Ovoce, nazývané kamčatská borůvka, dozrává u raných odrůd již koncem května, u pozdnějších v červnu nebo červenci. Pro naše podmínky se doporučují odrůdy. Půdní podmínky není potřeba nijak upravovat, dobře prosperuje a plodí jak v . Pro pěstování kamčatských borůvek je vždy dobré mít dvě odlišné odrůdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky