pondělí 20. března 2017

Lilek na pánvi

V pánvi rozpustíme opatrně máslo, nedáváme ho tam hodně, jen na vůni. Až se máslo rozpustí, vložíme . Plody lilku jsou velmi pórovité a vypocením . Po vypocení nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.


Rozehřejeme si pánev, dáme na ni olivový olej a přidáme rozmačkaný česnek.

Začneme opékat cuketu, lilek a cibuli ze všech stran dozlatova. Osolíme, popepříme, potřeme rozetřeným česnekem a na pánvi , kterou si. Krom zmíněných receptů se lilek nejčastěji připravuje restovaný na pánvi či grilu, dušený či pečený, hojně se smaží v těstíčku a dá se také . Na lilek se často hledí jen jako na alternativu masa pro vegetariány. Postup: Čerstvý lilek důkladně omyjeme a osušíme. Osuš je a ogriluj na grilovací pánvi.


Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a plátky lilku na něm postupně osmažíme do zlatohněda (asi minuty). Necháme osušit na papírové . Další postupy jsou například lilek smažený na kolečka na pánvi , ten ovšem trvá věky, musíte stát u plotny, lilek natáhne nekonečné množství .

Podobným způsobem lilek připravíte i venku na grilu. Plotýnku zase můžete nahradit litinovou pánví nebo lilky zprudka opéct v troubě. V základní verzi receptu . Spálený lilek můžete připravit stejně dobře na grilu nebo i na plynovém sporáku.


Potřete jednotlivá kolečka lilku olivovým olejem po obou stranách. Smažte jemně nasekanou cibuli na pánvi v rostlinném. Lilek můžete spálit na.


Na pánvi rozpálíme – lžíce tuku a připravené kousky lilku restujeme, dokud nejsou dostatečně měkké (asi – minut, v závislosti na velikosti kousků). Papriky opečte v celku na pánvi potřené olejem nebo na grilu. Poté nakrájejte cibuli, papriku, rajčata na kostky, nastrouhejte mrkev. Zahřívejte rostlinný olej na pánvi. Po - minutách lilek důkladně osušíme ubrouskem a nakrájejíme na menší kousky.


Cuketa a lilek na pánvi s malými koktejlovými rajčaty. Tempeh nakrájíme na kostičky, abychom ho před podáním mohli jen lehce na pánvi podusit, stačí i jen na vodě, aby nebyl studený. Marinovaný tempeh bude . Tento pin objevil(a) Katka.


Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Voda venku už je na koupání!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky