úterý 21. března 2017

Pekstra ceník

Palušková hniloba (Typhula incarnata) se projevuje podobně jako plíseň sněžná. Napadené rostliny jsou suché, papírovité. Infikované rostliny neodumírají a na . Těchto ošklivých skvrn se v trávníku zbavíte tak, že na nich znovu vysejete travní semeno. Zdravý a dobře pěstěný trávník je vůči sněžné plísni více . Tento stav má na svědomí sněžná plíseň – bělavé až narůžovělé mycelium, . Rez travní (Puccinia graminis) – černá rzivost trav.


Rozšiřuje se nejvíce na podmáčených místech trávníku dlouho . Feb Plísní poničený trávník velmi špatně regeneruje. Ochranná opatření spočívají především v prevenci. Nejlepší ochrana proti sněžné plísni je . Dec Takto napadený trávník špatně regeneruje a ve většině případů pak musíme na napadených místech provést nový výsev. Na trávníku se objevuje v podobě okrouhlých skvrn odumřelého porostu. Jak plíseň v trávnících poznáte?


Travní drn bude zahnědnutý, nadzemní hmota odumřelá a regenerace je opravdu špatná a zdlouhavá. Trápit trávník také může v místech, kde jsme před začátkem zimy zapomněli sklidit nějaký organický odpa nebo kde se nám ho na podzim povedlo přehnojit. Tato choroba se projevuje skvrnami různé velikosti, travní drn je . Mar Travní plsť neboli stařina, která z těchto zbytků vzniká během vegetace, navíc brání pronikání živin, vzduchu a vláhy ke kořenům trávníku.


Kvůli suchým flekům v trávníku jsem trávník postřikovala přípravky proti plísnírovral, falkon, heritage, ale bez výsledku. Když vyryju drn, vidím v kořenech bílá . Pro zabránění dalšího růstu plevele a mechu je důležitá dobrá péče o trávník. V současné době se k ochraně používají některé přípravky používané do okrasných rostlin. Baycor WP - Fungicid k ochraně.


Oct Co dělat, aby váš trávník nenapadla plíseň sněžná? Mar Původce přečkává nepříznivé podmínky na infikovaných rostlinách a travní odumřelé hmotě, spóry infikují zdravé listy… KDY JE PLÍSEŇ AKTIVNÍ . Peronospora hyoscyami f. Erysiphales – padlí: Blumeria graminis (a: Oidium monilioides) – padlí travní. Možný postřik na plíseň sněžnou v trávníku. Registrované použití postřiku na plíseň ORTIVA: Baklažán.


Fusarium - plíseň sněžná. Vita Natura Hnojivo pro trávník 5kg. Sněžná plísnivost: plíseň sněžná (Monographella nivalis).


Kornatka travní na nízce sečeném trávníku . Trávník na zahraděChoroby trávníku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky