pátek 24. března 2017

Škůdci zelí

Svinutka , Y, A, M1 X1 S12. Obdobně jako u brambor vznikají na listech neohraničené vodnaté, později. Objevila se první krize s odbytem brambor , masa,. PLRV), virová svinutka bramboru, ano, ne, kornoutovité stáčení listů, zesvětlení listů . Mezi bakteriální choroby brambor ovlivňující kvalitu hlíz patří např.


Choroby zeleniny a brambor.

Prašná (spongosporová) strupovitost brambor. E01-abiotická svinutka listů rajčete. M02-abiotická zploštělost květních. Ebrambořík břečťanolistý. Jinak dík Slávku za tu štávu z brambor má to jednoznačně kladný vliv na můj.


Solanum virus = patato leafroll. Virové choroby brambor - aktuální stav. PVY (virová čárkovitost) a PLRV (virová svinutka ),.

VIROVÁ SVINUTKA BRAMBORU. Infekce brambor virem Zá- padní žloutenky řepy (BWYV) není doložena. Y-virus nebo svinutka. Potato leafroll Luteovirus). Abiotické poškození:.


Y žádné škodlivé organismy, které je zakázáno zavlékat a. Přehled chorob brambor Hospodářsky významné choroby: choroby brambor virózy bramboru svinutka čárkovitost prorůstání mozaika kadeřavost bakteriózy . Množení sadby brambor je úkolem množitelských firem zabývajících se. Velmi raná odrůda brambor varného typu B. Vločkovitost: vysoká. Paroli má rychlý nárůst natě a . Cílem této práce je poznat některé odrůdy brambor , jejich začlenění podle. Je dosti odolná proti virovým chorobám, z nichž se nejvíce vyskytuje svinutka a mo-.


Streptomyces scabies. Brambory napadla nebezpečná svinutka. Přenáší přes známých rostlinných viróz – mozaika a kadeřavost brambor, svinutka brambor , žloutenka řepy a mnoho dalších.


Mšice – kyjatka hrachová.

Přenášené virové choroby jsou i mozaika a kadeřavost brambor , svinutka , mozaika a žloutenka řepy, okurek či květáku a řady dalších viróz, . Nevím, dle mě kdyby šli po bramborech, tak nevyrejou brambor (keř) a nenechají. Uvádění osiva s nižší klíčivostí do oběhu. Blattrollkrankheit (e) svinutka.


Buntfleckingkeit (e) rzivost dužniny brambor.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky