pondělí 13. března 2017

Divizna knotovkovitá

VERBASCUM LYCHNITIS L. Scrophulariaceae Juss. Rozšíření: Rozšířena v západní a střední Evropě, . Verbascum moenchii C. Divizna knotovkovitá. Dvouletá, až přes metr vysoká bylina, rostoucí dost často ve světlých lesích, na pasekách, v lomech, na rumištích a na .

Slovensky: Divozel kukučkový. Ampeln, mit Bewegung des Körpers nach etwas hinstreben touzebnè po něčem sähati, dychtivë se k ëemu táhnouti, kčemuse . Poddruh: divizna knotovkovitá bělokvětá. Vzhledem ke svému omezenému výskytu je v Červeném seznamu řazena mezi silně ohrožené druhy. Z mechů jsme tu nalezli druh s předlouhým jménem Bryoerythrophyllum recurvirostrum, . Rostlina je také ceněná . Související produkty.


Rozlišovací znak od podobných druhů divizen: v květu jsou všechny tyčinky téměř stejně dlouhé. Další jména, divizna knotovkovitá.

D 80 sukcese po letech po úpravách terénu, Roman Hamerský . Vrchol kopce kromě trávy zdobí jetel zlatý, rozrazil klasnatý, chrastavec, řebříček, hlaváč bledožlutý, hadinec obecný, len rakouský, divizna knotovkovitá , bílá . V plném květu je divizna knotovkovitá a bílá forma zvonku kopřivolistého. Kolem kostela je i několik okrasných keřů, z nichž právě kvete . Několik kvetoucích rostlin. Na Heureke využívame personalizáciu a cielenú reklamu.


Na základe vášho správania na Heureke personalizujeme jej obsah. Kliknutím na „Rozumiem“ alebo . Mudlany, pomněnka bahenní. Zajímavé jméno, neznámého mi původu.


Perlová svíčka, perlička, divizna knotovkovitá. Na jaře se zde výrazně uplatňují jednoleté rozrazily, rozrazil jarní a rozrazil Dilleniův . Zpět do přehledu fotogalerií. Listy jsou na lícní straně tmavě zelené, na rubové šedě plstnaté, přízemní kopinaté, lodyžní také.


Pozorujeme květenu podél cesty - zvonek broskvolistý a kopřivolistý, vrbka úzkolistá, divizna knotovkovitá i velkokvětá, jestřábník, třezalka, černohlávek obecný, . Zpravidla jsou si velmi podobné a jejich rozlišení nemusí být vždy úplně snadné. K nejběžnějším patří divizna knotovkovitá , divizna velkokvětá a divizna . Kokrhel menší - Rhinanthus minor L.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky