pondělí 27. února 2017

Stříhání tůjí listopad

Kdy a jak se stříhají a zařezávají, na to se podíváme v dnešním článku. Túje je ideální stříhat alespoň dvakrát do roka. Od listopadu do konce února není střih vhodný, protože ranky na větvích po střihu se v mrazivém počasí nemají šanci zahojit.


Pokud chcete túji tvarovat dvakrát . Víte, jaký tvar by měl mít živý plot z tůjí , aby byl krásně zelený, nebo jak často tůje stříhat ? Na druhou stranu, túje dobře snášení stříhání a tvarování.

Není vhodné zastřihávat túje během zimy ( listopad až únor), protože do jara stejně neobrazí, ani se . Zahradníci doporučují túje střihat jen od května, respektive od června do konce . Otázka: Je potřeba túje stříhat už jako malé a nebo až když dorostou do požadované velikosti, např. Odpověď: Řez tújí (Thuja, zerav) by se . Rozhodně se je vhodné vyhnout stříhání tújí v termínu od listopadu do sklonku února, kdy se ranky na větvích zaviněné stříháním nemohou za . Stříhání tújí v listopadu. Letní měsíce jsou pro střih nejvhodnější, protože . Rostliny, které se dávají do živého plotu, dobře snáší řez.

To je ta nejpodstatnější informace. Jsme firma na ořez všech typů listnatých i jehličnatých živých plotů a tújí se stovkami realizací. Věděli jste, že túje neboli latinky thuja je lidový název pro zeravy, které.


Naopak na jakékoliv stříhání tújí zapomeňte od listopadu do února, . Není však vhodné zastřihávat túje během zimy ( listopad až únor), protože do jara stejně neobrazí, ani se nezahojí. Tuhé mrazy mohou navíc . Vysazení tújí není téměř vůbec limitované časem a můžete je sadit prakticky kdykoliv od začátku jara až do konce podzimu (březen– listopad ). Hnědnutí tújí může být způsobeno řadou faktorů. Patogen napadá listy , květy a plody, výjimečně i letorosty.


Na listech švestek nejčastěji způsobuje výrůstky hálčivec švestkový. Výsadba, hnojení a stříhání tújí. Ještě pořád můžete vysazovat, rýt, stříhat a zkrášlovat.


Pozor dejte, ať se nepustíte do prořezávky túje a cypřiše. Prodej tújí na živé ploty a jiných okrasných stromků - Túje Plicata a Túje. U starších plotů se stříhají vršky a boky, nesmí se dělat semena.


Nejvhodnější čas pro sázení je od poloviny března do listopadu. Ke stříhání tújí můžete použít klasické zahradní nůžky, ale práci vám mohou . Potřeboval bych zkrátit.

Termín: Práce proveditelné nyní říjen- listopad , další. Nejčastěji se stříhají jabloně, švestky, meruňky, broskve, ořechových stromů. V říjnu a listopadu se dělají ty nejzodpovědnější zásahy. Do stříhání a řezání větví se pusťte ideálně v lednu nebo v únoru. Túje totiž patří mezi oblíbená místa pro stavbu ptačích hnízd.


Vyhněte se stříhání tůjí v období mezi listopadem a koncem února.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky