středa 8. února 2017

Kalina růžová

Viburnum bodnantense Dawn. Tahle kalina naplno kvete už v únoru, a to v celé své kráse! Je absolutně mrazuvzdorná.


Jde o soliterní, pěkně . Rozkvétá již koncem října a kvete až do března, tedy v době, kdy je Vaše zahrádka bez . Počet kusů v balení:ks.

Středně vysoký, bujně rostoucí keř. Při mírné zimě rozkvétá již. Květy jsou růžové , vonné. Kalich je asi mm dlouhý, červenavý, trubkovitý, lysý, s krátkými cípy. Koruna je v poupěti růžová , po rozkvětu bledne.


Chybí v subsaharské Africe. V jižní Evropě roste . Adoxaceae) KALINA RŮŽOVÁ DAWN - VIBURNUM BODNATENSE kont.

Opadavý keř kvetoucí již v zimních . Kalina bodnantská pochází z křížení druhů v. Dawn a Deben), z nichž největší komerční úspěch má zřejmě růžová. Můžete vybírat z druhů různých velikostí, kvetoucích bíle i růžově , opadavých i stálezelených. Tolik kultivarů, tolik barev a ta barevnost. Kaliny jsou velmi oblíbené, hlavně díky svému všestrannému využití. Existují opadavé nebo stálezelené kultivary, . Raně kvetoucí kalina vyšlechtěná v Anglii, zaujme sytějším vybarvením růžových květů a bohatým kvetením.


V mírných zimách vykvétá již během ledna a února, . V teplejších zimách dokáže kalina rozkvétat už v únoru. KALINA slouží také ochraně a má za sebou rozmanitou magickou . Find this Pin and more on Zahrada by M G. Kvete vel- mi brzy, za mírných teplot i přes zimu, v latách růžových poupat a bílých vonných květů. Pro mě nejkrásnější keř, co dělá radost celý rok.


Umělá větvička rozkvetlé kaliny. Délka celé rostliny: cm. Celou nabídku jarních dekorací najdete zde:.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky