pondělí 27. února 2017

Kvetouci zazvor

Pěstování v bytě je mnohem příhodnější než venkovní. To leda v případě, že máte skleník či foliovník. V našich podmínkách má smysl pěstovat zázvor jen doma nebo ve skleníku či . Osvědčilo se také pěstování ve skleníku či v zimní zahradě. Přestože u nás zázvor nemá ideální podmínky k růstu, ve skleníku či doma v.

Bohužel zázvor nesnáší chladné počasí a je proto lepší, abychom ho nechali doma, dokud není venku dostatečně teplo. Semínka zázvoru nebo čerstvý zázvor s pupeny, substrát, rašelinu a květináč. Vykoupej ho přes noc.


Pestovať zázvor zo semien alebo zo sadenice je lepše ako z koreňa zo sámošky,. Aj cez tieto skutočnosti si môžete vypestovať zázvor v byte alebo v skleníku. Když žijete v mírném podnebí, je lepší pěstovat zázvor ve sklenících , protože tato asijská rostlina vyžaduje hojnou vlhkost a vysokou teplotu vzduchu.


Skleník , nebo teplá místnost.

Ideální doba na vysazení je brzy z jara, ale není to pravidlo. Kupte čerstvý oddenek zázvoru , . Můžete dokonce pěstovat vlastní oddenky, ve skleníku či doma. Sledujeme substrát, když bude vysychat, zalijeme ho.


Toto prvotní zklamání mne ale od pěstování zázvoru neodradilo. Po čase jsem při pohledu na rašící oddenek . Když se rozhodnete pro pěstování zázvoru , máte na výběr. Jak zázvor pěstovat ? Zázvoru se dobře daří i ve skleníku. Dobře naopak prospívá ve sklenících.


Přestože v České republice nejsou pro pěstování zázvoru zrovna ideální podmínky, doma v květináči či venku ve skleníku jej vypěstujete hravě. Nebo ještě lépe – můžete sázet rovnou do skleníku. Jaké jsou benefity zázvoru ? Chcete-li vyzkoušet pěstování zázvoru coby pokojové rostliny, kupte si oddenek s dobře patrnými očky.


Co na podzim do skleníku ? Proto je možné zázvor pěstovat v bytě nebo ve skleníku.

Co budete pro pěstování zázvoru potřebovat. Květináč dejte do místnosti, kde je stálá teplota, nebo do skleníku , popř. Nakonec můžete kořen stále dokola zasazovat nebo sklízet průběžně.


Navigace pro příspěvek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky