středa 11. ledna 2017

Ostružiník křovitý

Jejich plody jsou známé jako ostružiny a maliny, které jsou z botanického hlediska. Rubus plicatus), druh v ČR běžně označovaný jako ostružiník ,. Keře abecedazahrady. K druhu ostružiník křovitý se u nás řadí zhruba stovka. Jen u nás bychom těchto . Léčivé účinky ostružiníku.


Ostružiník křovitý

Ostružiník slouží nejen pro léčitelské účely, ale . Nejléčivější částí této rostliny je list a plod. Listy můžeme sbírat do dubna do konce září. Všemi známá rostlina s příznivými účinky na celkové zdraví. Botanický popis rostliny. Bylina působí desinfekčně na močové a trávicí ústrojí, mírně staví krvácení, tlumí.


To, co jsme na něm sbírali už jako děti, jsou plody, zvané ostružiny. Nejhojněji u nás roste ostružiník křovitý (Rubus fruticosus). Jde vlastně o souhrnný název pro několik . Droga se používá proti průjmu, při střevním kataru, žaludečních potížích.


Ostružiník křovitý

OSTRUŽINÍK KŘOVITÝ (Rubus fruticosus), slov. LIDOVÉ NÁZVY: Černé maliny, ostružník, vostružník, ježiník, ježiny. Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Výhodná cena od 199 . Vědecká synonyma: Rubus fruticosus agg.


Nadřazená plodina: ostružiník . Popis: Pod tento druh se v běžné praxi zahrnuje v Evropě několik stovek těžko . Smyslem je obsahové a funkční doplnění ostatních modulů Metodického portálu RVP. CZ s akcentem na podporu online spolupráce a sdílení. Tayberry je odrůdou ostružiny. Mimořádný, mnoholetý kříženec maliníku a ostružovníku. Thornfree je velmi úrodná, pozdní odrůda ostružiny beztrnné.


Ostružiník křovitý

Kvete od června do srpna. Květy jsou bílé nebo světle růžové. Rodí začátkem srpna nebo . Latinsky: Rubus fruticosus L. Německy: e Brombeere. Zdroj pinu ceskestavby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky