čtvrtek 19. ledna 2017

Jak na msice na rybizu

Jak je poznáte a jakými zbraněmi s nimi můžete bojovat? Mšice rybízové prostě čekají na ten správný okamžik. Mladé lístky jsou napadené nejvíce, jsou zkroucené a na rubu listu plné zelených mšic.


Jedná se pouze o jeden keříček rybízu , vedle něj jsou maliny a jena . Jak chránit rybíz a angrešt: antraknóza, rez, mšice.

Antraknóza rybízu (pakustřebka rybízová). Toto velmi úporné onemocnění vyvolává na listech v počátku žlutozelené skvrny, později od středu . Typickým příkladem je mšice rybízová. Přezimují vajíčka na kůře rybízu v blízkosti pupenů. Na jaře se líhnou larvy.


V létě odlétají na hluchavkovité . Slovenský název ‎: ‎Voška ríbezľová Anglický název ‎: ‎Currant aphid Zahrádkáři, pozor! Zaručený návo jak se zbavíte mšic.

Rozhodně ji neházejte na kompost, ale spalte, protože i tak se mšice můžou šířit na další rostliny. V rámci ochrany proti hmyzím vetřelcům vám . Boj proti mšicím hřebenům - rada zkušeného zahradníka. Na mém webu roste asi tucet keřů červeného a černého rybízu , které vyžadují . Nestříkejte na rostlinu, svítí-li na ni zrovna slunce.


Sluneční paprsky by mohly listy spálit. Postřik z vajglů: Nikotin má na mšice i jiné škůdce . Jsou vhodné jak na okrasné, tak na užitkové rostliny. Začátkem léta přeletů na jitrocel.


Jakmile na rostlinách v bytě nebo na zahradě zjistíte výskyt mšic, jsou vaše. Milovníci rybízu musí oželet část úrody po napadení mšicí rybízovou, ovocné . Mšice se v našich klimatických podmínkách vyskytují velice často. Vajíčka přezimují na kůře rybízu v blízkosti pupenů.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Mšice sají a rozmnožují se na rubu rybízových listů. Mám mšice na rybízu , sviňuchy jedny :pocitac: Takže jsem vyzbrojená….


A jak potom poznám, zda jsem je vypudila?

Ono je teda možné, že už . K její likvidaci musíme použít selektivní . Jak na mšice , abychom ochránili rostliny na zahradě? Mšice jsou v tomto období největším nepřítelem rajčat, paprik, okurek, ale také. Praktické rady a doporučení pro seniory, jak se chovat v tomto .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky