pátek 20. ledna 2017

Malé brambory pečené v troubě

Malé brambory pečené v troubě

Malé brambory pečené v troubě zvládnete bez problémů. Pokud jsou ale brambory větší, je dobré si je dopředu předvařit. Dejte si ale pozor, abyste je nerozvařily. Záleží na odrůdě, na tloušťce slupky, na způsobu pečení.


Malé brambory pečené v troubě

Zkuste si je připravit třeba takto a věřím, že se povedou. Příprava těchto brambor je . Pečte v troubě vyhřáté na 1°C, dokud brambory nezměknout. Až jsou brambory téměř upečené, tak . Dokřupava v troubě opečené brambory servírované smíchané s čerstvým máslem a petrželkou.


Předehřejeme troubu na 130°C. Nakrájíme brambory na čtvrtky a dáme je plech. Přidáme drcený kmín, špetku soli a polijeme troškou oleje. Ingredience na porce. Troubu předehřejeme na 2°C.


Recept na neloupané brambory pečené v troubě. Až se trouba předehřeje, dáme do trouby plech s bramborami a dáme péct na cca min. Podáváme buď jako přílohu, nebo jako dobrou večeři :). Mřížku dejte na střed a troubu zahřejte na 2°C. Na dno trouby položte plech nebo alobal.


Vydrhnuté brambory lehce potřete olejem. Pečená brambora je ideální rychlá večeře, která vždy potěší. Přidejte 2g na malé kousky nakrájeného ananasu z plechovky. Pomiňme protentokrát bramboráky, bramborové těsto nebo hedvábnou kaši a zaměřme se na neodolatelné brambory z trouby ! Pečeme ve vyhřáté troubě na 2celsiusů – minut. Vcelku je prokrájíme ostrým nožem tak,aby nám . Brambory omyjeme důkladně vodou a osušíme.


Malé brambory pečené v troubě

Možná i proto pečení a zapékání brambor láká ke stále novým kombinacím,. Pak přidáme na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninu, lžičku mleté. V horké troubě pečeme asi minut dozlatova, přitom je občas znovu . Tvrdý sýr a uzené maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme hodně . Nikdy jim neodolám, protože brambory na tisíceré způsoby jsou můj tajný.


Rozkrojíme na půlky, větší brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky