čtvrtek 12. ledna 2017

Kaštan jedlý odrůdy

Geneticky je vhodná do vyšších poloh kolem šesti . Kaštanovník nese velmi atraktivní listy. Marigoule - kříženec kaštanovníku jedlého a japonského, výborné plody, raná odrůda , zvládá chladné . ZAŘAZENA DO KATEGORIÍ ‎: ‎Opadavé listnáče;. Nejlépe se jim daří v nížinách a vinorodých oblastech.

Nabízíme šlechtěné odrůdy. E-SHOPU Kde si můžete vybrat z několika odrůd jedlých kaštanů a tyto si objednat nebo zarezervovat. Plodit začíná strom až po – letech, roubované stromy o něco dříve, kolem 10. Plod je nažka v ostnité číšce, dozrává v září.


Mezi pěstované velkoplodé odrůdy patří odrůda Lyon, Markus, Marigoule, Neptun SP, Neptun AM aj. Plané odrůdy mají drobné plody (lesní kaštany ), šlechtěné odrůdy mají plody velké a jsou . Jedlý kaštan MARKUS je rannější odrůda vyselektovaná ve Slovenské akademii věd z přírodní populace kaštanů na Slovensku. Pravidelně a bohatě rodí.

Dekorativní teplomilný, ale plastický strom plodící jedlé kaštany známé z vánočních trhů. Možno pěstovat v nižších a středních polohách, ve vyšších polohách jen . Velkoplodá odolná odrůda jedlého kaštanu, vhodná i do vyšších poloh. Velmi úrodná odrůda kaštanu s velkými hnědými žebrovanými plody.


Opylovačem může být jakákoliv jiná odrůda kaštanovníku jedlého. Pro zajištění vyšší úrody se doporučuje pěstování několika odrůd kaštanů v blízkosti, aby došlo k opylení rostliny. A po jakých odrůdách se ptát? Klasická samosprašná odrůda. Plody mají tmavohnědou barvu, jsou velké a lesklé.


Netrpí chorobami a na . Raná nová slovenská roubovaná odrůda s vysokou plodností Odrůda jedlého kaštanu Bojar se dá. Zakrslá odrůda s velmi vysokou a pravidelnou plodností kříženec Castanea sativa X Castanea crenata plody: velké až velmi velké a velmi chutné plodnost: brzká, . Do teplých oblastí se vysazují slovenské odrůdy ´Bojar´a ´Mistral´. Jedlé kaštany jsou příbuzné ořechům, ale jsou zdravější, protože obsahují . Existuje i ve šlechtěných dekorativních odrůdách.


Pokud byste si kaštany chtěli sami nasbírat a připravit, mějte se na pozoru a sbírejte jen ty,….

Jak rozeznat koňské kaštany od kaštanů jedlých ? V jedné slupce se běžně nachází 2-semena, existují však i odrůdy s . Rod Castanea je pěstován především pro své plody, takzvané jedlé kaštany. U některých jižních odrůd byly zaznamenány i číšky dosahující .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky