pondělí 16. ledna 2017

Herbář rostlin pdf

Při výběru rostlin řídili jsme se několika hledisky. Především byly do něho pojaty hojné a nápadné rostliny divoce u nás rostoucí, s nimiž se setkáváme takřka na . Pokud se vydáš v mých stopách včas, určitě rostliny najdeš také. Vybíral jsem ale takové, které se dají najít téměř všude.


Herbář jedlých rostlin : Herbář obsahující informace o jedlých rostlinách včetně receptů na jejich přípravu :-) zdraví, příroda, rostliny , bylinky, herbář , návo . Nesbírejte rostliny za deště!

Alupa měřítko lepicí páska (lis, zátěž) 2. Sbírejte jen jedince dostatečně rozkvetlé a nepoškozené. Proč sbírat a konzumovat plané rostliny ? Zajímavost: V Mathioliho herbáři. Vybraná bylinná rostlina bude sušena ve směru růstu. Je-li delší než je formát sacího papíru, položíme ji úhlopříčně, případně stonek podle potřeby jednou . You created this PDF from an application that is not licensed to print to novaPDF printer.


Herbář ze sušených rostlin i elektronický herbář.

Protože žiji na vesnici a mám možnost vidět kolem sebe různé rostliny. Rozhodl jsem se proto, že se jim budu. Téma: HERBÁŘ JAKO UMĚLECKÉ DÍLO. A nůžky, lepicí páska, guma, pravítko, atlas rostlin. Doma si poznamenej datum, kdy jsi rostlinu posbíral(a).


Pro lepší představu jsou uvedena současná rodová jména rostlin , která se mohou od staročeských občas lišit. Určení rostlin herbáře dle sou časné . Mohu do herbáře zařadit rostlinky z domova, květináče, botanické zahrady…? Mohou být v herbáři či foto herbáři.


Rostliny sbírej a foť ve volné přírodě. Ačkoliv sušené rostliny byly v novějších herbářích nahrazeny ilustracemi či fotografiemi, Čiperka se rozhodl, že si vyrobí herbář pravý – ze sušených rostlin. Očištěnou rostlinu vlož do sáčku.


Zapiš si místo sběru (louka, les, město…). Starší herbáře a bylináře uvádějí často nekritické a přehnané. Nejznámější cizokrajné léčivé rostliny.


Mnoho rostlin u nás nerostoucích se v lékařství používá. Budete muset zhotovit herbář kvetoucích bylin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky