pondělí 17. června 2019

Kytky na plne slunce

Do stínu dejte fuchsie, na slunce muškáty. Výběr balkonovek je nepřeberný. Jak je zprávně zkombinovat? Vyberte si květiny do truhlíku, balkonovky do stínu, květiny na přímé slunce nebo exotické balkonovky. Jak pěstovat převislé balkonové květiny a rostliny?


Jaké nádoby a substrát zvolit, jak květiny vysadit a hnojit?

Většina rostlin, které sázíme do truhlíků, vyžaduje přímé slunce. V sluneční výhni se . Může být sanvitalia - letnička, případně aplenie srdčitá- trvalka (sukulentní), ale . Které květiny na balkón bez problémů snesou přímé slunce jižní strany? Běžná půda, svěží nebo suchá půda, to jsou vhodná stanoviště pro tyto rostliny.


Patří sem velkokvěté . Umístění: výsluní, snáší i přímé slunce , odolný vůči větru. Abyste se přes léto mohli radovat z nádherných barevných květů, věnujte čas správnému výběru balkonovek.

K dalším slunci -milným rostlinám patří například petúnie, které jsou . Lobelky jsou odolné proti dešti, jen nesnášejí mráz. Jaké pokvetou ve stínu a které na slunci ? Dokážete nám poradit ohledně výběru balkonovek ? Přímé slunce ale choulostivé druhy nesnesou. Z balkonovek můžete pěstovat například petunie, surfinie nebo million bells. Půjde o místo na plném slunci , v polostínu nebo úplném stínu? Může se pěstovat na jakékoliv straně, především dobře snaší přímé slunce , plně nahradí převislé . Klasické balkonovky mají řadu výhod – kvetou dlouho a do truhlíků jsou ideální.


Zda se jedná o balkón otočený na jižní stranu, kde slunce pálí celý den, nebo jde o. Přidáme trochu kvalitní zeminy pro balkonovky , to aby rostlina pevně stála, . Někdo rád experimentuje a kombinuje netradiční balkonovky a letničky s trvalkami. Na jižní balkon, kde je celodenní slunce , jsou proto vhodné muškáty. Tento znak se u balkonovek vyskytuje hojně, vzpomeňte si třeba na pelargonie, petúnie, gazánie, kosmatce nebo plektrantus.


Pelargonie – přímé slunce. Dobře snáší sušší podmínky a plné slunce. Vyniká proto na stanovištích, kde většina letniček vadne z důvodu přílišného vedra a přímého slunce.


STANOVIŠTĚ : přímé slunce , polostín.

POUŽITÍ : nádoby, solitérní rostlina. PŘEDNOSTI : mění barvu květů v průběhu kvetení, stonek dřevnatí, . Co vysadit na přímé slunce ? Pozor na to, že i rostliny, které slunce milují, mohou za určitých okolností strádat. Pokud je dlouhé, horké léto a . Světové strany jsou pro balkonovky klíčové.


Teoreticky se tu dá pěstovat cokoli, jen rostliny milující slunce. Pěkně vypadá rovněž stálezelená skimmie, která se hodí do stínu i polostínu, nemá ráda přímé sluneční paprsky. Balkonové květiny na přímé slunce.


Sedmikráska, Chudobka. PELARGONIE - ideální je přímé slunce , ale hodí se i do polostínu(pomaleji nakvétá), velmi odolná balkonovka , bez problémů snese i občas opomenutou zálivku .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky