úterý 18. června 2019

Choroby hrušní pěstování

Rez hrušková, Moniliová hniloba plodů a Strupovitost hrušně - to jsou nejčastější a nejzávažnější choroby na . Choroby a škůdci: Mezi nejznámější chorobu hrušní patří rez hrušňová. Jedná se o houbovou chorobu , jejímž hlavním nositelem je jalovec čínský a jalovec . Podílejí se na tom novější odrůdy se vzhlednými a kvalitními plody, vyšší odolnost stromů proti nízkým teplotám i vůči houbovým chorobám. Rez je houbová choroba , jejímž původcem je Gymnosporangium sabinae.

Hrušně - úvo podnože. První příznaky rzi hrušňové můžeme pozorovat na listech u hrušní v průběhu. Pěstování odolnějších kultivarů hostitelských druhů a kříženců . Autorský kolektiv: Tomáš Nečas, Josef Balík, Jan Wolf, . ESKÉ REPUBLIKY pěstování , pomologie, skladování a choroby.


Puchýřovitá rakovina kůry hrušní – Pear blister cancer viroid – PBCVd. V menší míře je možné hrušně pěstovat i do 5m n. Jedním z důvodů bylo to, že američtí školkaři měli velké potíže s chorobami listů a .

EPPO) hrušně běžně pěstují , nejsou náchylné štěpy (očka, popřípadě rouby) a . Chřadnutí_hrušně cs. Plody asijských hrušní sice vypadají exoticky, ale způsob jejich pěstování se. Choroby ani škůdci je v našich podmínkách příliš nenapadají, není tedy třeba . Nejen jabloně, ale také hrušně napadají velmi často různé choroby.


Mezi nejčastější choroby hrušní patří rez hrušňová, moniliová hniloba plodů a strupovitost hrušně. Zásady BIO pěstování - myslete na naši Zemi! Důležité je, abychom zároveň s jednou hrušní pěstovali poblíž další . Ošetření proti houbovým chorobám patří k nejvýznamnějším technologickým opatřením při pěstování jabloní i hrušní. Zvládnutí ochrany proti . Choroba poškozuje listy, plody, květy a velmi často i letorosty. Na listech způsobuje tmavošedé až černé ostře ohraničené skvrny, které nekrotizují a silně.


Rzivost hrušně je původní choroba vyskytující se na území bývalého Čes- koslovenska. Proto poradíme, jak hrušeň domácí pěstovat , jaké odrůdy si vybrat i jak bojovat se záludnou houbovou chorobou , která se jmenuje se rez . Odolnost k chorobáodolná vůči strupovitosti a velmi málo náchylná k padlí. Podle historických pramenů jsou první písemné zmínky o pěstování hrušní v .

Fungicidní přípravek k ochraně rostlin proti houbovým chorobám. Monografie popisuje základní aspekty pěstování odrůd asijských hrušní v podmínkách ČR. Je určen k ochraně Vašich sadů proti strupovitosti a padlí na jabloních a hrušních.


Choroba vyvolává u hrušně při silném napadení listů redukci listové plochy. Velmi často se zahrádkáři setkávají s neúspěchem při pěstování. Rez hrušňová, nazývaná také rzivost hrušní , je způsobena dvoubytnou houbou . Houbová choroba se zpravidla přenáší z jalovců na hrušně a. Plzeňsku je tak silný, že se choroba stala limitujícím faktorem pěstování hrušní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky