pondělí 10. června 2019

Jak pěstovat orchideje aby kvetly

Jak pěstovat orchideje aby kvetly

Jak přinutit orchideje , aby znovu kvetly. Naučte se orchideje kupovat: zdravé rostliny, které právě nekvetou, pořídíte v zahrádkářstvích zlevněné . Ocitnete se v úplně jiném světě. Tropický skleník Fata Morgana vás spolehlivě přenese do pralesů Asie, Filipín či Jižní Ameriky. Jak přesazovat orchideje , aby vám nádherně kvetly ? Zkuste osvědčené pěstitelské tipy. Jaro je nejlepší doba na přesazování orchidejí.


Mám orchidejí různých druhů sama nevím jakých. Mám je postupně do pět let i jednu kterou mám teprve půl . Orchideje jsou fenomén. Exotické krásky z tropických pralesů jsme si natolik oblíbili, že je už umíme pěstovat i doma na okenním parapetu. Jak mám o ně pečovat, aby kvetly ? Bílé fleky na listech zůstávají po rosení.


JPG Foto: Anna Klímová. Odpověď: I když fotografie . A jak mám donutit orchidej , aby zase krásně kvetla ? Rostlinu máčím v dešťové vodě a nehnojím. Je na komodě u východního okna v teplotě . Odkvetlé orchideje potřebují řez.


Jak pěstovat orchideje aby kvetly

Pokud vám celý stonek odkvetl a vy budete chtít, aby orchidej kvetla znovu, proveďte řez – odkvetlý stonek . Láďa Hruška nám ukáže, jak vyrobit takříkajíc životabudič, díky kterému nám budou . V zimě rostliny jednou měsíčně sprchuji vlažnou vodou, v létě je dávám na déšť, aby se z listů smyl prach a rostlina mohla dýchat. V ideálních podmínkách není problém, aby nám orchideje kvetly i déle než půl roku. Při zalévání klasickým způsobem se voda dostává do . Krása, elegance a vznešenost. To vše v sobě ukrývají orchideje.


Klenoty mezi rostlinami, které okamžitě uchvátí svými květy. Pokud si kupujete rostlinu v zimě, nechte si ji důkladně zabalit, aby ji nízké teploty nepoškodily. Podle toho vybíráme i. V interiéru se často pěstují orchideje rodu Phalaenopsis.


Jak pěstovat orchideje aby kvetly

Musí být takový, aby se ke kořenům rostliny dobře dostával vzduch (lepší jsou větší kusy). Když člověk orchidej dostane přímo z květinářství, krásně rozketlou, květina kvete vkuse poměrně dlouho dobu, ale jakmile květina odkvete, tak častokrát už .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky