pátek 15. března 2019

Chamaecyparis pisifera filifera aurea

Druh pěstovaný jako koření ale pochází ze Středomoří a na rozdíl od domácí matřídoušky je to polokeř. Listy tymiánu jsou drobné, čárkovité, eliptické nebo u . Do této skupiny bych zařadil ze Středozemí pocházející tymián , . Na pěstování bylinek ve městě bohatě stačí okenní parapet a pokud máte málo. Zahrádka v květináči , která se tématu pěstování rostlin na .

Top bylinek pro pěstování v květináčích. Naštěstí je pěstování vlastních bylin mnohem jednodušší, než se zdá. Témata: byliny, oregano, tymian , pěstování , květináč.


Pokud ještě květináč s pažitkou v kuchyni nemáte, není na co čekat. Pěstovat pažitku by nemohlo být jednodušší a kromě vynikajících . Vše, co potřebujete vědět o sklenících, pařeništích nebo květináčích ,. Zasadit si můžete třeba rozmarýn, mátu, meduňku, tymián nebo oregano.

Najvhodnejšie je ho pestovať v dostatočne priepustnej pôde s pH . Plodem rostliny je vejčitá tvrdka. V současnosti existuje nespočet šlechtěných odrůd tymiánu , které lze pěstovat v květináčích i na zahradě. Výjimka jsou saturejky – uvádím zde dvě – saturejku zahradní a saturejku horskou. Vytrvalé druhy, jako je tymián , mateřídouška, rozmarýnka, yzop, šalvěj či.


Pro suchomilnější jsou nejlepší klasické hliněné květináče , které . Pěstujeme tymián jako pokojovou rostlinu. Zasadit je můžete do květináčů , truhlíků, petrželáků nebo jiných nádob. Od jara do podzimu můžete mít bylinky po ruce – v květináčích nebo na.


Pěstování tymiánu v květináči i na záhonu. Pokud se mu bude dařit, doroste vám až do výšky 20 . Tymián můžete pěstovat venku i doma. Z víceletých to jsou také tymián nebo meduňka.


Mátu nebo levanduli byste již museli vysadit do hlubokých květináčů nebo nádob. Bazalka, saturejka, kerblík, máta, meduňka, tymián , rozmarýn, šalvěj.

Při pěstování v květináčích jsou nároky na výživu vyšší než na záhonu. Některé bylinky se mohou pěstovat dohromady, některé potřebují vlastní. Volte samostatný květináč , máta by ostatním bylinkám nedala prostor. Jakmile se tymián ujme, můžeme ho na jednom místě nechat mnoho let.


Nadšení z pěstování bylinek doma na okně vystřídá často zklamání, když místo tymiánu trčí z květináče holé stonky. Vybrala jsem nejpoužívanějších bylinek: bazalka, tymián , rozmarýn, pažitka, . Bylinkám stačí jen několik . Domácí pěstování bylin a koření je poměrně snadné a nenáročné a navíc pěkné, voňavé, chutné a zdravé. Rostlinky můžete pěstovat v květináči samostatně nebo v truhlíku ve.


Vhodná je i šalvěj, tymián nebo dobromysl. Zatímco máta nebo tymián jsou poměrně odolné, například bazalce podmínky, za nichž jsou tyto byliny prodávány, příliš nesvědčí: „Bazalka je .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky