úterý 12. března 2019

Africká fialka množení

Milovníkům afrických fialek se nedá říci jinak než sběratelé, protože kdo jejich půvabu propadne, nezůstane u jedné. Jejich množení není . Pokud rostlina málo kvete, osvědčilo se použití hnojiva na kaktusy nebo sukulenty. Rozmnožování : listovými řízky fialka mnozeni listy.


Hnojíme pravidelně (1x do týdne), rostlina se nám za to odvděčí krásnými květy.

Hnojivo pro africké fialky. Přesazení a rozmnožování. Fialky lze vypěstovat několika způsoby: 1) fialku zakoupíme v obchodě již jako kvetoucí - i takováto rostlina vyžaduje . MNOŽENÍ AFRICKÝCH FIALEK. Mezi nejjednodušší patří množení listovým řízkem.


Květní stvoly - toto je nejčastěji používaný způsob u chimér ( fialky , u kterých nefunguje množení listy). Tento způsob zaručí, že fialka vykvete, tak jako původní. Jak o ni pečovat a jak ji množit ?

Co potřebují africké fialky k životu. Obliba fialek určitě souvisí s jejich celkem snadným pěstováním a množením. Navíc jsou skromné, nevadí jim . Série článků poradí s technikou množení a přinese základní informace o křížení fialek. Africké fialky lze množit listovými řízky, odnožemi a květními stvoly. Výhodou této rostliny je její nenáročné pěstování a snadné množení.


Zahrada › Katalog rostlin primanapady. Vyberte list z prostředku korunky. Množení afrických fialek. Staré listy už nemají tolik síly a živin na množení.


Stejně jako pěstování afrických fialek , jednoduché je i jejich množení. Při množení listovými řízky se řapík z mateřské rostliny zkrátí do tvaru trojúhelníku o velikost . Fialky můžeme množit listy nebo stvoly. Odřízneme pěkný zdravý list se stopkou asi cm . Odloupněte nebo odřízněte lístek od . Saintpaulia, africké fialky pěstovaly už naše babičky.

Z mateřské rostliny si vybereme list ze střední řady. MNožení africké fialky je také překvapivě snadné. Postupujte při pěstování africké fialky krok za krokem podle tohoto návodu. Kdo by nemiloval africké fialky ? Se svými barevnými květy a sametovými listy zkrášlí okenní parapet. Snadné množení afrických fialek.


Příprava listového řízku: Nejjednodušším způsobem rozmnožování „ Afrických fialek “ je metoda listových řízků. K tomuto účelu odlomíme od .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky