čtvrtek 19. dubna 2018

Šater zední

Narozdíl od něj je šater zední (gypsophila muralis) letnička, tak jak je možné, že na stejném místě vyroste na jaře znovu? Opravdu droboučký je šater zední (G. muralis), kompaktní odrůdy s bílými až růžovými květy, jsou vysoké jen pár centimetrů. Jsou jednoleté, ale . Jako letnička se pěstuje šater zední , který je nizoučký, obsypaný růžovými kvítky. Spoustu parády nadělá na balkonu, kde jej můžeme . Květy jsou světle růžové, plné.


V našich podmínkách se většinou jedná pouze o . Tvoří kompaktní rostliny s malými, modravě zelenými, kopinatými lístky. Finska, roste podél Finského zálivu, ale od počátku… Nároky na. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné rostliny . Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení.


Tento pin a mnoho dalšího naleznete na nástěnce Zahrada uživatele Zdena Jakubcová. Zdroj pinu Uploaded by user . Přírodní rostlinyVendula Janatková. Doba květu: červen – říjen. Výška za květu: cm.


Otužilost: jednoletka. Find this Pin and more on Zahrada by Zdena Jakubcová. Feb Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů. Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality.


Listy: vyrůstají protistojně čárkovité nebo úzce trojúhelníkovité. Mapovanie výskytu na Slovensku. Rostlina je původní v Evropě, na skalnatých místech a je . Pink Sugardot semen. Müür-kipslill (Estonian), Pozidna sadrenka (Slovene), šater zední (Czech), Vălul miresei (Roumanian), zidna sadarka (Croat), Γυψόφιλον το επιτοίχιον ( Greek) . Gypsophila fastigiata subsp. Jednoletý šater zední (G. muralis) je celkově mnohem menší a záměna je málo pravděpodobná.


Geranium pusillum (kakost maličký). Gnaphalium uliginosum (protěž bažinná). Hypericum perforatum (třezalka tečkovaná). Na jeho březích rostou některé zajímavé druhy rostlin např.


Nachweis und Eigenschaften des Scharka- virus der Pflanze (plum pox virus). Světlá (RK) kříženec chlupáčku zedního a některým z.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky