středa 25. dubna 2018

Okrasné trávy na slunce

Aby byly okrasné trávy opravdu tak nenáročné na péči, je třeba vždy výběr rostliny podřídit stanovištním podmínkám. Druhy vyžadující slunce. Minimální péče také neznamená, že jsou určeny pouze do suché zeminy na plné slunce.


V sortimentu se najdou i takové druhy, které mohou mít kořeny klidně po. Roste na plném slunci , nebo . Okrasné trávy - ozdobné traviny jsou vhodné pro všechny typy zahrad.

Okrasné traviny jsou stejně jako keře či květiny nezbytnou složku zahradní. Některé vyžadují vlhko a stín, jiné snášejí sucho a prudké slunce. Pouze trávy doporučujeme svázat, aby do jejich středu přes zimu nepršelo a nesněžilo.


Je to nízká nenáročná tráva se stříbrným (modrým) čárkovitým listem. Vhodná pro skupinové výsadby, na obruby i . Některé okrasné trávy sázíme jako solitéry, jiné do skupin. Ostřice kvete později na jaře, pěstujeme ji na slunci nebo v polostínu. Krásné, barevné, dekorativní a nenáročné na péči – to jsou okrasné trávy ,. Výsadba okrasných trav vyžaduje cit pro prostorové uspořádání, ovšem také znalost nároků konkrétního druhu na půdu, zálivku a sluneční záření .

Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Traviny a bambusy - 3rostlin. Jak jsme již zmínili výše, stepní traviny potřebují alespoň půl dne přímé slunce ( především ty okrasné květem), jsou to traviny pro volné plochy, nemají příliš v . Daří se jim v suchu, mokru, nevadí jim hodně slunce a ani málo.


Kromě toho se snesou s většinou jiných rostlin. To vše dělá okrasných trav moderní a oblíbenou. Budoucnost okrasné zahrady patří různým druhům trávy. Když traviny vyrazí k slunci šťavnatě zelenými výhony, je jaro, pak se provlní létem, a když rozkvetou nazlátlými klasy připomínají, že podzim . Všechny tři milují teplo a slunce.


Naopak v chladnějších koutech zazáří žlutozeleně proužkaté listy rákosíku japonského (Hakonechloa macra) . Nenáročná a krásná tráva , která má ráda plné slunce a vydrží i sucho. Je charakteristická hebkými klásky. Na místě, kam neustále praží slunce a kde je sucho jsou nejvhodnější druhy okrasných trav . Kombinací druhů rozdílné výšky vytvoříte dynamiku v zahradě.


Trávy na slunce do vlhké svěží půdy: Carex buchananii – ostřice Buchananova, Carex elata – ostřice chocholatá, Imperata cylindrica – lalang . Okrasných trav existuje řada druhů a při jejich nákupu je dobré se poradit. Některé, například ozdobnice, vyžaduje slunce a vlhčí půdu s . Zajímavostí ale mohou být okrasné trávy , které obohatí podzimní.

Nabízíme skalničky a trvalky, letničky, byliny, trávy a okrasné keře. Slunce nesvítí, je chladno, zalévat netřeba. Během celého podzimního období, dokonce i bez mrazivé zimy, je zálivka pro mnoho dřevin a rostlin tou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky