pondělí 23. dubna 2018

Pajasan žláznatý plod

Plody na samičí rostlině. Nejznámější variety pajasanu žláznatého. Pajasan žlaznatý invaznirostliny. PAJASAN ŽLÁZNATÝ - AILANTHUS ALTISSIMA SEMEN. Nároky na půdu: pH: kyselé.


Bai ji li, Tribulus, Tribuli terestris fructus, kotvičník zemní, plod kotvičníku zemního. Kvete: červen – červenec. Podzimní zbarvení: Žlutá. To, co nás ale hlavně zaujme, je velké listoví, květy a plody. Listy má podobné jako jasan, odtud také jeho český i sloven- ský název pajasan , resp.


Ailanthus altissima - pajasan žláznatý. VZRŮST, vysoký strom. Dosahuje výšky kolem m. Raší postupně v průběhu . Toxicodendron altissimum Mill. Karyologie Původ taxonu.


Ekologické indikační hodnoty. Stanoviště a sociologie. Je dvojdomý, má větší aromatické samčí a drobnější žlutozelené samičí květy, které jsou uspořádané v latových květenstvích. Od srpna má rostlina mnoho nápadných plodů , semeno sedí uprostřed křídla, které je -4cm dlouhé, jazykovité, stočené, zelené nebo červené a zelené.


Swingle ( pajasan žláznatý ). Typ plodu , nažka (?), Rozšíření druhu, ČR. Evropa, Severní Amerika,. Ve mestech casto zplanuje. Rychlerostoucí strom se složenými listy, plody -shluky šustících . Simaroubaceae – simarubovité Opadavé stromy a keře,.


Je odolný vůči exhalacím. Ale jsme zklamaní, že nemá červené plody. V současné době jsou pajasany obaleny množstvím lat nezralých plodů barvy světle zelené až . Květ:samčí květy jsou nápadné a aromatické, složené z tyčinek. Samičí jsou žlutozelené v latě.


Odolnost:rostlina je zcela . Květ: Jedná se o vrcholové láty, vyrůstající ve svazcích po osmi. Jsou hnědé a vydávají nepříjemný zápach. Foto ailalt_list-scan. Athény, Řecko (Jan Vedral).


Až uvidíte pajasan v zimě, určitě ho podle těchto plodů poznáte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky