pondělí 9. září 2019

Pěstování goji v květináči

Goji je již několik století neoddělitelnou součástí tradiční čínské medicíny. U nás se drobné plody podobné brusinkám začínají prosazovat jako . Ano, řeč je o kustovnici čínské neboli goji. A tuto zázračnou rostlinu můžete na své zahradě pěstovat i vy.


A máte to normálně vsazení venku do hlíny, nebo je lepší květináč a na zimu to . Kustovnice je pohledný keř, který dává plody téměř zázračných vlastností.

Pěstovat ji lze snadno i na zahradě, ale někdy se stává, že kvete . Plody Goji obsahují až 5krát více vitamínu C než pomeranč a více železa než hovězí steak. Vyvýšené záhony a květináče - pohodlí pro záda, balzám pro oči. Pěstování zázvoru v květináči nebo na zahradě. Druhý způsob – zakoupit rostlinku v květináči a následně zasadit a pěstovat goji.


Tato možnost je asi rychlejší způsob, jak sbírat hotové ovoce . Velkým hitem v oblasti drobných ovocných keřů je i kustovnice čínská, známější pod názvem goji. Kustovnici čínskou prodáváme zakořeněné v třílitrovém květináči.

Sazenice goji je vysoká cca až 80cm. Goji na naší zahradě goji ,kustovnice,cinska,semena,semínka, pěstování ,jak pěstovat ,řez,stříhání. Lze ji úspěšně pěstovat i na našich zahradách. Rostliny přihnojujeme během kvetení. Pouze pár rostlin se vysadí do květináče a přezimuje v místnosti při teplotě (° C), pro případnou výsadbu v příštím roce.


Při pěstování v květináči je dobré vybírat nádoby tvarované do šířky, protože tak rostou i kořeny (výškově postačí květináč – cm). Hnojení se provádí na . Když se řekne sousloví zázračná čínská rostlina, pak si musíme nutně představit právě kustovnici čínskou označovanou jako Goji Berry. Na zahrádce si lehce můžete vypěstovat kustovnici čínskou ( goji ) nebo. Květináč lze podložit kouskem polystyrenu obaleným hliníkovou fólii.


Je možné pěstovat pouze jednu rostlinu, protože květy jsou oboupohlavní a jsou tedy . Goji - kustovnice čínská Jahody maliny ostružiny oskeruše rybíz angrešt rakytník atd. Kvalitní ovocný keř - vitamínová bomba - v květináči o objemu 2l a výška cca. Jsme národ pěstitelů, milujeme zahrádky, pěstování a především sklízení . Je nutné si vybrat osvědčenou odrůdu, jejíž plody jsou chutné a mají kvalitní a velké . Vrámci bytových podmienkach pestovania Goji v kvetináči na balkóne, či vnútri, stačí ak budete substrát udržiavať vlhký. Pokiaľ si nie ste istí, či má rastlina dosť .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky