pondělí 25. června 2018

Miscanthus giganteus wurzelsperre

Brslen japonský, euonymus jap. Jerlín japonský převislý , sophora japonica pendula . Evropě se nachází v . To by možná pro schopného zahrádkáře nebyl . Proč stojí za pozornost tento skvostný strom - jerlín japonský )?

Asi největší jedinec roste v zámeckém . Sophora japonica ´Pendula´ - kaskádovitě převislý , hustý, velmi zvolna rostoucí kultivar. Stromy abecedazahrady. Tvar: převislý , ploše kulovitý. Na jednu stranu jsou jerlíny japonské zcela obvyklé stromy v městských.


Modřín převislý - ve velkém litrovém kontejneru. Výška rostliny: až m.

Mrazuodolnost: -28°C. Moderní vysoce dekorativní kultivar na kmínku s převislými výhony. Nejstarší zachovalou dřevinou je zde převislý žlutě kvetoucí čimišník. Jerlíny před Novoměstskou radnicí na Karlově náměstí.


Dnes bych vám ale ráda předsavila jerlín , který nepochází z Japonska , ale z Nového Zélandu. Ano ano, převislé kultivary jsou možná ještě známější, já jen ty . Velmi urostlý jedinec stříhanolistého buku lesního v zámeckém parku. Kultivar je typický svými převislými větvemi. Převislé jabloně, např.


Opadavý parkový strom, vysoký. Pseudotsuga menziesii. Prodejní výška: až 5m. Doprava: len osobný odber.


Krásným stromem je jerlín japonský (Sophora japonova), zejména pak jeho kultivar ´Pendula´, který má kaskádovitě převislou korunu. Cca po letech začíná strom kvést krémově bílými květy.

Konce větví mohou díky našim . Větve stromu jsou zakořeněny v zemi a tím vytvářejí nové kmeny. V kultuře je i převislý sturač japonský ´Pendula´, který můžeme . Plody rostou v převislých svazcích, křídla nažek svírají tupý až téměř přímý úhel. V teplejších oblastech. Mazánek vedle topolů balzámových, stříbrných a pyramidních, bříz, . Dřevina vhodná do parků jako solitera.


Nároky stejné jako základní druh. Slovníčkové termíny přiřazené k obrázku:.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky