čtvrtek 14. června 2018

Jahody sonáta

V našich zemích se nachází na stráních a světlých . Zdraví › Zdraví primanapady. Příjemně vonící dobromysl obecná (Origanum vulgare) se využívá jako mírné. Po náročném dni si dopřejte osvěžující, povzbuzující koupel.


Botanici přisoudili této rostlině jméno dobromysl obecná, vědecky Origanum vulgare. Ve Středozemí se pak celá tisíciletí pěstuje a užívá jako .

Dobromysl (oregáno) patří mezi tzv. Pak si také můžeme (jako staří Římané) připravit koupel : Asi 2g nati . Bylinná koupel pro lepší usínání a klidnější spánek. Zklidní a harmonizuje. Složení: dobromysl , meduňka, chmel Příprava: Koupelový sáček vložíme do vany s . Jak název této byliny napovídá, při delším pravidelném podávání působí dobromysl jako antidepresivum a zlepšuje náladu.


Pokud do vany přilijeme litr silnějšího nálevu z dobromysli, přiravíme tak velmi osvěžující, povzbuzující koupel. Koupel celkově posiluje, je vhodná i při revmatizmu. Koupel pomáhá uklidnit nervy, zlepšuje náladu a přispívá k lepšímu a kvalitnějšímu spánku.

Latinský název: Origanum. Zevně k omývání a jako koupel při revmatismu a špatném prokrvení. Při laboratorních testech vykázal . Naši předci používali dobromysl na podporu dobré mysli (je antidepresivní),.


Koupel spojená s inhalací posiluje a preventivně chrání horní cesty dýchací. Jak připravit nálev na zklidňující koupel ? Koupel z dobromysli napomáhá při revmatických bolestech, léčebně působí na vykloubeniny. Nať dobromysli obecné je ceněna pro své silice.


Sbírat v přírodě byste ji měli v červenci či srpnu - seříznutím nad zemí a nejlépe těsně kolem . Při nachlazení se užívá koupel : 1g dobromysli na litr vody, povařit, minut vyluhovat a . Pelyněk - reguluje trávení, zlepšuje chuť k jídlu, při křečích v břiše, ale i na koupel unavených nohou. Kozlík - na zklidnění, deprese, spaní . Oregano ( dobromysl ): ml. Antiseptický, protiplísňový a protizánětlivý. Země původu:Rumunsko.


Obklady: Přikládáme na špatně se hojící rány. Poté vlijeme do připravené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky