středa 13. června 2018

Homelite f 3040 náhradní díly

Kultivary se ve velkovýrobě množí vegetativně, řízkováním. Protože mi došly sazenice, tak jsem se pustila do řízkování. Letos jsem si pořídila i stimulátor zakořeňování , ale jde to i . Termín pro řízkování levandule.


Vůbec nejběžnější metodou vegetativního množení okrasných i pokojových rostlin je řízkování. Obvykle na jaře či v raném létě se z rostlin . Vlastimil Šindelář představí méně známý druh levandule , levanduli kostnatou. Není mrazuvzdorná, ale sušená ve skříni stoprocentně odradí . Sazenice ponecháme v pařeništi až do podzimní výsadby. K rychlejšímu zakořeňování levandule lze použít růstových regulátorů.


Množení řízkováním z . Již léta pěstuji levanduli kvůli její krásné barvě a vůni. Z dospělé rostliny se ostříhají řízky v místě, kde je levandule dostatečně ohebná, ale zároveň dřevnatá. Abyste podpořili tvorbu kořenů, . Květináč, do kterého levanduli přesazujete, vyberte o dost větší, abyste měli prostor k množení.


Tím je péče o levanduli zcela hotova. Rostlina vydrží až do jara. Lavandula angustifolia Mill. Zvládne mrazy, ale můžete ji na zimu přikrýt chvojím.


Z jara nebo v létě z dospělé rostliny nastříháme řízky. Levanduli v květináči . Letorosty je třeba stříhat tak, . Pokud levandule vyséváme, je potřeba začít brzy na jaře. Stříháme v místě, kde je . V březnu řízkujeme např.


Poradíte mám namnoženou levanduli dle návodu z počátku to vypadalo dobře, jenže jak topíme tak i přes časté zalévání . Při pěstování levandule ze semínek nebo i při množení řízky či hřížením rostlinky kvetou až v příštím roce po vysazení na záhon. Zeminu udržujeme vlhkou. V červenci, když dokvétají levandule , je vhodné je. Vína video Očkování vinné révy video: očkování vinné révy video Vinná réva. Ty se z matečné rostliny odebírají na podzim, ideálně v září nebo říjnu.


Můžeme také odebírat polovyzrálé řízky celé řady bylinek, mezi které patří zejména levandule , máta, routa, saturejka, rozmarýn, šalvěj, tymián, . Můžete řízkovat na jaře, v létě i koncem léta , ale dávejte si pozor na počasí. Perovskie bohatě květe koncem léta. TOBĚ se musí z jednoho řízku chytit kusy dva:D. Odešla jsem na krasneruze.


Nezaměnitelná podmanivá vůně, která je cítit již z dálky, drobné nafialovělé kvítky evokující romantiku Provence. Také byste si rádi vypěstovali vlastní levanduli ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky