pondělí 28. května 2018

Vlky na jabloni

Vlky na jabloni

Pro každý druh ovocných stromů nebo rostlin pěstitel má obvykle docela jasný. Odrůdy slivoní druhu slivoň švestka (Prunus domestica) přirozeně dělají . Jednotlivé ovocné plodiny mají velmi často rozdílné nároky na řez. K tomu, abychom sklízeli.


Vlky na jabloni

Totéž platí i pro meruňky, švestky a slivoně. Z ovocných stromů pak hlavně třešně a švestky. Po polovině léta se růst výhonů zpomalí a další růst stromu je koncentrován na kořeny a kmen.


Jabloně, hrušně , švestky a jiné ovocné stromy do vyšších poloh. Doba zrání švestek a rynglí. Jarní řez ovocných stromků, nutné pro další vývoj stromku ! Nejčastěji zimní řez provádíme v únoru až březnu, ale je možné ho provádět ihned po skončení velkých mrazů.


Vlky na jabloni

Pokud bychom tento termín nestíhali nebo by nám . Ovocné stromy původem z Jižní Evropy, běžně se dožívající kolem 25let, ale i více. Mezi slivoně řadíme švestky , pološvestky, slívy, renklódy a mirabelky. Při jarní výsadbě provedeme základní řez (viz. odstavec Řez ), při podzimní výsadbě. Pozdní samosprašná švestka s atraktivními plody a vysokou plodností. Důležité je stromky po výsadbě zastřihnout tak, že odstraníme . Slivoně, tedy stromy rodu slivoní, zahrnují náš nejznámější druh slivoně.


Pološvestky mají obvykle větší plody než samotné švestky domácí, měkčí dužinu a kulatější tvar. Pokud jsme stromky sázeli na podzim, první řez bude následující jaro, pokud na jaře. Před nedávnem jsme řešili rezistentní odrůdy ovocných stromů. Jak prořezat slivoň na jaře.


Jednoduchý řez , kdy odstraníme větve rostoucí směrem do koruny. Mám ale zkušenost, že jedno velké ovocnářství neřeže téměř vůbec a nechávají vývoj korun na stromu samotném. Je to taky tím, že ovocný strom umí přinést úrodu dokonce i tehdy, když se o něj nestaráte - roste-li. Na internetu máte možnost zhlédnout video, které vám poradí, jak správně ostříhat švestku na vaší zahradě.


V odstavci jak prorezat svestku pisete: Řez švestek doporučujeme provádět hned zjara po vykouknutí prvních pupenů. Diskuze: Řez ovocných stromů. Domácí recept na tinktury z pupenů stromů , Stříhání švestek , Řez ovocných stromů , Řez švestek , Výsadba okrasných rostlin, Postřik švestek , . Na rozdíl od většiny ovocných stromů je prořezávání švestek poměrně komplikovanou záležitostí. Jednak proto, že slivoně mají křehké dřevo a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky