pondělí 28. května 2018

Podnože pro broskvoně

Vlastní květ pak snese – až – °C, plod pouze až °C v závislosti na odrůdě. Meruňky nesnáší zimní výkyvy teplot. Použitelné podnože : Gen: M-LE-. Nejlépe se hodí za podnože broskwí a meruněk stromky z blum a sliw. Seznam odrůd meruněk na podnoži VVA Krymsk.


Dobře se přizpůsobuje suché, jílovité a vápnité půdě. Je množená výhradně pomocí . V zahraničí se jako podnože pro meruňky využívají především slivoňové podnože , případně podnože pocházející z mezidruhových křížení, . Montclar - středně až bujně rostoucí podnože vhodné pro meruňky a broskve , strom má kvalitní kořenový systém a nevyžaduje oporu. Podnože meruněk WaVit x Torinel-něco o nich. Raná samosprašná meruňka , starší odrůda, ceněná hlavně kvůli zdraví stromu.


Podnož Myrobalán má vzdálenost výsadby mezi . Charakteristika podnože pro meruňky : St. M- slabě rostoucí podnož , malý. Myrobalán - švestková podnož pro meruňky vhodná do těžších nebo sušších . Vzhledem k tomu, že podnož ovlivňuje vhodnost stromku pro určité stanoviště a. Nároky na stanoviště jsou u všech výše popsaných podnoží pro meruňky.


Odrůda se rovněž používá jako podnož pro slivoně a meruňky. První odrůdy meruněk k nám byly introdukovány ze zahraničí, zejména ze zemí jihozápadní, . Křížení – Prunus incana x Prunus cerasifera. Slabě rostoucí dobře množitelná podnož vhodná pro meruňky , slivoně a broskvoně do suchých oblastí a suchých půd . Pro podnože stromů sázených k cestám se využívaly semenáče z tzv. I tato meruňka je naroubována na podnoži Wavit ve výšce asi 1m. Pokud jde o podnože pro uvedené meruňky , St.


Nabízíme očka a podnože meruněk , mandloní, broskvoní a ořešáků. Julien je slabě rostoucí, . Někteří pěstitelé chybují ve výživě meruněk. Velké dávky hnojiv nutí stromy k bujnému . Stará veliká hrušeň a místo srůstu semenáčové podnože s odrůdou. U broskvoní a meruněk se často roubuje na myrobalán, což je vzrůstná podnož , ale může . Vegetativní množení podnoží spočívá v tom, že k namnožení rostlin. Generativně množené podnože.


M-HL-– má slabší růst, . Strom rodil asi let bohatě, ted už 3roky nemá plody. Detail otázky na Odpovědi. Prostokořenný ovocný stromek ve tvaru zákrsek. Plody jsou velké, slupka je středně hustě plstnatá.


Je středně odolná vůči mrazu. Vegama Odrůda původem ze Slovenska je výborná pro konzervaci a pěstování . Sehnat ji, byl ovšem další oříšek. Když přišly dvě meruňky , tak jsem byla .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky