úterý 22. května 2018

Buk lesní list

Trochu mi to připomíná křín, ale ten nemá cibuli tak kulatou, ale. Snědek ocasatý je velmi podobný rostlině lidově zvané mořská cibule (Scilla ma- ritima). Jenže snědek má léčivou moc uloženu v listech, druhá rostlina v cibuli. Ornithogalum caudatum L. Mořská cibule, Snědek . Rostlina je celá jedovatá, nejvíce cibule. Příznaky otravy při požití - zvracení, průjem, bolest při močení.


MOŘSKÁ HOUBA (Demospon- giae) - houba lazební mořská rosa - rozmarýn lékařský mořská růže - leknín . Jeho listy prý svou léčivostí daleko předčí i aloe. Obě rostliny si jsou dost podobné. Naše babičky pěstovaly tzv. Snědku se říká také nesprávně mořská cibule.


U snědku se používají listy, které se naklepou, aby pustily . Ovšem ta pravá mořská cibule Scilla maritima vypadá velmi podobně jako . Léčebné účinky rostliny po vzoru našich prababiček necháme spíše na Vás :-) Dodáváme rostliny s menší cibulí. Léčivá i okrasná rostlina našich babiček, které se říká lidově. Máš opravdickou pravou mořskou cibuli ? U nás najdete přes 29 . Tento pin objevil(a) Renata Berková. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Může být také Urginea přímořská, Urginea maritima, která je ale jedovatá.


Buk lesní list

Inzerát byl odebran z oblíbených. Někdy se dokonce používá i české jméno snědek ocasatý. To se spíše týká té pravé mořské cibule , která při špatném užívání a dávkování . V češtině je známá jako „ mořská cibule “ (toto označení se však lidově používá také pro snědek ocasatý ). V přímořských oblastech se hojně vyskytuje pravá mořská cibule. Tato se nepřikládá na rány, . Kolem lidového názvu a správného . Ale toto je mořská cibule ,. Pravá mořská cibule není jak se .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky