pondělí 26. března 2018

Plněná rajčata mletým masem

Na listech révy vinné jsou ostře ohraničené světlezelené až bílé skvrny. Nejvíc dusíku potřebuje réva vinná od fenofází před květem do začátku tvorby bobulí. Na napadených listech jsou matné, jemně stříbřité skvrny.


Už při těchto příznacích je nutné provést ochranu. Následně se v místě skvrn může objevovat šedobílý .

Choroba napadá i hrozny, kdy . Skvrny na listech vinné révy. Existuje poměrně málo . Na poškozených listech jsou v procházejícím světle zřetelné rozptýlené světlejší skvrny s hvězdicovitě staženými žilkami. Kromě toho jsou listy. Na rubu listů jsou skvrny bílé, je to bělavý povlak sporangioforů a sporangií, tyto bílé.


Jedná se o mimořádně škodlivé onemocnění révy vinné. Postupně se kolem nich tvoří povlak šedobílého mycélia.

V některých lokalitách totiž vinice hoří, čímž pěstitelé vinné révy označují nemoc peronosporu (plíseň, která způsobuje skvrny na listech ), . Projevuje se žlutozelenými, oválnými skvrnami na svrchní straně listů , které později na rubu provází bílá plíseň. Napadené listy usychají a . Prosychající a odumřelé pletivo skvrn někdy vypadává. Dochází též k předčasnému opadu listů.


Na kořenech bývají hnědavé skvrny propadávající hnilobě. Příznaky: Červená spála révy se objevuje nejdříve na bazálních, nejstarších listech ve formě nažloutlých skvrn , v nichž zůstává zachována velmi výrazná . Její příznaky jsou olejovité, žlutozelené skvrny na povrchu a bělavý spodek listu. Plíseň révová je jednou z nejvýznamnějších chorob révy vinné.


Druhy a odrůdy vinné révy. Dobrý den, rád bych si u vás zakoupil stolní odrůdu révy, ale nevím jakou. Mezi zaschlým středem a zdravým pletivem zůstává stale specificky zabarvené pletivo.


Silně napadené listy. U dešťových infekcí se tvoří větší skvrny , které se nacházejí většinou na okrajích listů v místech koncentrace vodních kapek, a jsou vždy ohraničené žilnatinou. Příznaky choroby u révy vinné můžeme najít na listech , hroznech i letorostech. U bílých odrůd jsou na listech nepravidelné, výrazně žluté skvrny , u modrých .

Při silném napadení listy hnědnou, . Na nich se objevují hnědofialové skvrny. U skoro dospělých listů jsou mezi žilkami patrné lesklé skvrny , které hnědnou. Na spodní straně jsou tyto skvrny pokryty bělavým povlakem houby.


Poškozené bobule se deformují a . Při rosné infekci jsou skvrny na listech drobné, umístěné především u hlavních nervů, . Původcem této choroby je houba Pseudopeziza tracheiphila. Vytváří žluté skvrny na listech bílé révy a . Olejové skvrny na horní straně listu Sametový povlak na spodní straně listu Zoospory na mladém hroznu . Plasmopara viticola). V pozdějších fázích vegetace se .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky