pondělí 19. března 2018

Araukárie množení

Na pěstování je poměrně nenáročný, snese i mírný mráz. Všeobecně o araukárii. Ostatní: Při množení araukárií je třeba použít řízky vrcholové, jež se odebírají pod druhým patrem od vrcholu. Ze všech známých druhů araukárií je pro pěstování v vhodná pouze. Množení : Množíme vrcholovými řízky, které odebereme pod druhým patrem od vrcholu.


Výška rostliny ‎: ‎do m Použití rostliny ‎: ‎nádoby Požadavky rostliny ‎: ‎polostín, vysoká vzdušná v. Blahočet – Príma receptář. Rady a návody na Hobbyzahrada. Ahoj, moc bych potřebovala poradit. V červenci minulého roku jsem dostala darem araukárii , dařilo se jí . Po celém světě se však pěstuje jako okrasná pokojová rostlina.


Proč si vybrat právě araukárii. Jeden z mála jehličnanů, který lze pěstovat v interiéru. Je klasickou pokojovou rostlinou, . Větve jsou obrostlé kolem dokola špičatými a velmi tuhými listy. Tento druh snese i mírný mráz, proto ho můžeme . Většina araukárií je endemická a vyskytují se jen v Nové Kaledonii, . Ostatní druhy araukárií se vyskytují v Jižní Americe a Austrálii. Tyto krásné rostliny nemůžeme v našich podmínkách pěstovat na zahradě, ale jako pokojové rostliny . Množení : dováženým osivem, jeho provenience je rozhodující pro odolnost.


Araukárie množení

Araucaria excelsa (Lamb.). Metody množení araukárií jsou podle účastníků fóra v zásadě čtyři:. Z toho všeho jsem tedy vyvodil, že množit araukárie v domácnosti nemá smysl. Stálezelené vyšší až vysoké stromy, větve v. Výsevem v dubnu–květnu, nejlépe do studeného pařeniště . POPIS: Objevitele této rostliny byl kapitán Cook a botanik Sir Joseph Banks.


Existuje přibližně známých druhů, . Nádherná araukárie do zahrad. Tipy a rady, jak správně . Pěstování: V zimním období snese i nižší teploty kolem 10°C. Během léta rostlině dopřejte dostatek vláhy a čerstvého vzduchu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky