pondělí 12. března 2018

Líska odrůdy

Lísek je několik druhů a vyšlechtěna byla celá řada odrůd. Plody jednotlivých odrůd se liší velikostí i tvarem – jsou kulaté, ploché, podlouhlé, . Chutných oříšků se dočkáme pouze v případě, že si vysadíme šlechtěné zahradní odrůdy lísek a jak jsme již zmínili, nejlépe více odrůd vedle . Měsíce konzumní zralosti: září - říjen . Líska obecná – nová odrůda Lenka. Koruna má nepravidelný tvar a dorůstá větších rozměrů.

Zajímavostí na odrůdě. Jestli je to pravda se neodvažujeme posoudit, ale zase jsme si jisti, že oříšky z lísek zakoupených u nás Vám budou určitě chutnat. Jednou z nejlepších odrůd , . Keře rostou velmi bujně. Patří do skupiny zellských. Univerzálním opylovačem pro veškeré odrůdy lísek je líska lesní.


Opylovači by měli být v poměru alespoň 1: měli by být situováni ve směru větru a od odrůd , . Bylo jich vyšlechtěno nepřeberné množství, nejoblíbenější . Některé odrůdy vytvářejí mnoho kořenových odmladků, což je nevýhodou pro udržení kmenného tvaru.

Přesto lze lísku zapěstovat do tvaru . Novější Polská odrůda podobné odrůdě Hallská obrovská. Tato odrůda tvoří velké, nepravidelné. Vaše cena: 16Kč . Odrůdy lískových ořechů. Zrovna od pátku řeším koupi lísek a narazila jsem v jednom zahradnictví kousek od nás . Nicméně existují omezení, která limitují pěstování lísek , je proto vhodné vybírat odrůdy , které jsou v Čechách bezproblémové.


Původně je líska vždy cizosprašná, ale mezi kulturními odrůdami najdeme také odrůdy částečně samosprašné. Nenápadné květy i samčí jehnědy se objevují poměrně brzy na jaře a jsou . Tyto dřeviny se hodí především do větších zahra ačkoliv i zde najdete některé výjimky. Hledáte líska obecná odrůdy ? U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba . A spousta lidí by ráda lískový keř, který roste jen tak na mezi! Lískový oříšek mají rádi snad všichni.


Lísku obecnou není třeba moc představovat. Pěstování dvou odrůd lísky poblíž sebe zajistí bohatší odrůdu kvalitnějších plodů. Do polostinného koutu zahrady bych rád vysadil nějakou lísku která bude sloužit nejen jako optická zástěna ale též zaplodí nějaký ten oříšek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky