pondělí 26. března 2018

Lilek pěstování

Protože je lilek zeleninou s dlouhou vegetační dobou, nepromeškejte období vhodné k výsevu semen – to skončí v polovině března. Pěstování lilku , obzvlášť jinak než tmavě zbarveného, u nás není moc rozšířené. Lilek má teplo stejně rád jako papriky.


Ani ti to však nemusejí vzdát, pokud ovšem pěstují lilky ve skleníku, podobně jako papriky, a zvolí vhodné odrůdy. Lilkům pěstovaným na záhonu dopřejte .

A právě její teplomilnost v kombinaci s dlouhou vegetační dobou přináší při pěstování mnohé nesnáze. Semena a výsev lilku. I semena lilku jsou . V horkém a suchém ovzduší skleníku se daří sviluškám, a tak abyste tedy zajistili vhodné podmínky pro pěstování lilku , nevětrejte skleník v . Dorůstá výšky jednoho metru a je . Doporučuje se český raný lilek , coby odrůda nejodolnější. Lilky jsou určené pro pěstování ve skleníku, fóliovníku, popřípadě na . Na zahrádce jej můžeme .

Těžké a vlhké půdy jsou studené, a proto se pro pěstování lilku nehodí. V méně vhodných polohách, kde bývá vlhké studené počasí, jej lze pěstovat v pařeništi . Další aspekty pěstování lilku. Jestliže budete pěstovat lilek ve skleníku nebo ve fóliovníku, nesmíte opomenout jeho opylování.


Chcete se pustit do pěstování lilku , ale nevíte, jak s tím nejlépe začít? Zde je několik tipů, abyste měli zaručeno, že se vám během léta urodí . Ideální podmínky pro pěstování. Ráda bych se dozvěděla něco o pěstování lilku ( též baklažán ). Dala jsem ho loni na záhon a rostliny byly slabé a na nich jeden nanicovatý . Víte, že lilek se prý zrodil ve východní Indii, kde ho pěstovali už před. Optimální denní teplota při pěstování je – °C, noční – °C, . Statná, velká rostlina dosahuje i . Návod na pěstování lilku : S předpěstováním semen lilku začneme ideálně v březnu. Ven doporučujeme přesazovat sazeničky až po 15.


Jedná se o ranou odrůdu . Oba druhy ale můžete pěstovat i mimo nejteplejší oblasti, je však třeba je vysadit na chráněné místo.

Ale pěkně zakořeněná sazenice s násadnou květů či plodů je . VZRŮST ‎: ‎střední keř BĚŽNÁ VÝŠKA ‎: ‎0. Je to stále zelená rychle rostoucí převislá rostlina, která se v posledních letech těší velké oblibě. Jste si stále jisti, že je obtížné pěstovat lilek , že je překonává roztoč pavouk a brouci Colorado? A že výsledná plodina bude muset být .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky